portada-un-dia-en-familia-2016El proper 8 d’octubre la Masia d’en Cabanyes us proposa una nova edició de Un dia en família als Jardins de la Masia. Art, llibre, paraules, música, espectacles, tallers i natura. Una jornada amb activitats infantils i de lleure per a tota la família, que ens apropa a descobrir la casa, la seva història i alhora gaudir d’aquest entorn privilegiat.

El programa consta d’activitats per a realitzar per lliure, tallers dirigits, espectacles i contes en una jornada festiva per a grans i petits. Al migdia, gaudiu d’un dinar a la gespa de la Masia, on els més petits podran còrrer i jugar.

El programa s’ha organitzat amb la col·laboració de persones i entitats de la comarca, i més enllà d’aquest espai, enguany els aparadors de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú es vestiran amb informació de la Masia d’en Cabanyes.

Enguany hem optat per proposar-vos un gest solidari. Si veniu a la Masia d’en Cabanyes i porteu productes d’higiene podreu participar a totes les activitats de manera gratuïta i col·laborar amb l‘Economat de Vng (servei de lliurament d‘aliments a persones amb pocs recursos a Vilanova i la Geltrú) gestionat pel Banc dels Aliments de Càritas.


Un dia en família a la Masia d‘en Cabanyes


La Masia estarà oberta entre les 9h30 i les 20h.

Per a participar a Un dia en família als Jardins de la Masia. Art, llibres, paraules, música, espectacles, tallers i natura podeu inscriure-us a través del web www.ccgarraf.cat.

Els Tallers i activitats dirigides consten d’uns horaris i aforament limitat. Podeu fer-ne la inscripció el mateix matí abans del seu inici.


Projecte solidari amb l‘Economat de Vng   


• Aboneu el cost de 2 € per infant participant (a partir de 3 anys), que anirà destinat íntegrament a la compra de bolquers per l‘Economat de Vng. Banc dels Aliments de Càritas.

o

• Porteu productes d‘higiene personal per a l‘Economat de Vng- Banc dels Aliments de Càritas.


Pícnic a la gespa 


Encara és època de pícnics. Porteu el dinar, unes tovalles i seieu a la gespa de la Masia per dinar.

Coquo Càtering ens oferirà un servei de bar ben especial: sucs verds, aperitius, i també tindrà a punt uns menús de pícnic saludables i divertits.


Veniu en bicicleta


Hi haurà aparca bicis, però també podeu venir a peu o en cotxe.

En cas de pluja l’activitat serà anul·lada i se’n publicarà la nova data de celebració.

PROGRAMA


Activitats per lliure. Al vostre ritme!


VISITA LLIURE AL CIRMAC

Demaneu els dossiers informatius i visiteu lliurement al llarg del dia el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

UN VIATGE EN EL TEMPS
Un viatge fascinant per a explorar i descobrir el CIRMAC, un joc en família que us permetrà trobar curiositats, aprendre i gaudir d’una visita diferent.

LECTURES COMPARTIDES AL JARDÍ
Contes i coixins, il·lustracions i relats. Als jardins de la masia trobareu un espai compartit de lectures, per a tots i totes, amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.

AUTOMAQUILLATGE
Feu córrer les pintures i deixeu anar la vostra imaginació per a maquillar els vostres infants en aquest entorn creatiu! Potser les muses us inspiraran?

PUNTS DE LLIBRE DE LA MASIA
Aquests petits objectes estaven tan estesos al segle XIX que van començar a aparèixer veritables col·leccionistes. N’hi ha de tota mena, des de petites obres d’art a vetes i cintes de colors. A la Masia d’en Cabanyes en podreu crear de ben singulars a partir de diferents materials.

CONVERTEIX-TE EN UN PINTOR ROMÀNTIC
Els vostres infants es convertiran en petits pintors del Romanticisme. Observaran com eren els quadres romàntics de Martí Alsina i Joaquim de Cabanyes: els colors, les formes, la natura i el paisatge, i els serviran d’inspiració per a que puguin expressar la seva creativitat.

VIQUIMARATÓ FOTOGRÀFICA A LA MASIA D’EN CABANYES
Amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú, us proposem una gimcana fotogràfica de la Masia d’en Cabanyes i les seves estances, amb l’objectiu final d’obtenir una galeria fotogràfica per a la Viquipèdia. La XBM posa a disposició el seu assessorament i l’aula multimèdia de la biblioteca Armand Cardona per a descarregar les imatges a la Wikimedia Commons, el dilluns dia 10 d’octubre a la tarda.


Tallers i activitats dirigides


Es realitzen amb la col·laboració de persones i entitats de la comarca, especialistes en les diferents temàtiques i propostes que es presenten en aquesta jornada. Compten amb una programació horària i limitació de participants, cal inscriure’s abans de començar.

LES MUSES DEL MUSEU – Tracart

Les muses de la inspiració romàntica ens guiaran per la masia, fent-nos descobrir els seus secrets… Un taller de teatre que vol fer descobrir la casa-museu i el seu llegat romàntic, basant-se principalment en l’univers d’en Manuel de Cabanyes. de 6 a 11 anys

Sessions: 10h30 i 12h

LA LLIBRETA DEL POETA CABANYES – Garraf Tallers L’Herència dels Grans
Farem llibretes, per escriure i crear, cadascú al seu estil, amb paper, tisores i elements naturals com els que podem trobar als jardins del masia, lloc on jugava i s’inspirava de petit el poeta Manuel de Cabanyes. De 5 a 12 anys.

Sessions: 10h30 i 12h

UN MERCAT D’ABANS – Eva Bolaño, Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú
Com eren els mercats de fa 200 anys? De quina manera es venien els productes? Farem de compradors i venedors, ens transportarem en el temps i aprendrem coses sobre l’alimentació del segle XIX a través de l’elaboració i tast d’algunes receptes.

Sessions: 10h30 i 12h

ELS VENTALLS DE LA MASIA – Garraf Tallers L’Herència dels Grans
Els ventalls de les dones eren molt importants al segle XIX. Eren decorats i a vegades veritables peces de museu. Decorarem ventalls a partir de la tècnica del découpage i estergit. De 5 a 12 anys.

Sessions: 10h30 i 12h

ESTAMPATS I DISSENYS FLORALS – Joan Nadal
A partir de l’observació i la manipulació de diferents fulles dels vegetals del jardí Romàntic, dibuixarem, composarem i pintarem diferents dissenys per aconseguir uns estampats florals originals. Un taller que pretén potenciar l’observació, la sensibilitat i la creativitat, repassant obres de l’època romàntica. A partir de 7 anys, hi poden participar pares i mares.

Sessions: 10h30 i 12h

ELS SONS DE LA MASIA – Escola de Música Freqüències
Com sona la Masia? Quina música s’hi escoltava? Escoltem, imaginem, veiem i comencem… Un taller de música que farà despertar la curiositat i sensibilitat dels participants. De 5 a 12 anys.

Sessions: 11h30 i 13h

IOGA EN FAMÍLIA – Lali Jasjeev Kaur de l’Associació Fem Unió
A través d’un conte i de música ens endinsarem en el món del ioga, grans i petits, realitzant les diferents assanes que ens recordaran animals i altres elements de la natura.

Sessions: 11h i 16h

JOC- CURSA D’ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA – Consell Esportiu del Garraf
Gaudiu de l’espai natural del bosquet de la Masia amb un joc d’orientació amb la recerca de fites i enigmes que només podreu resoldre si heu visitat abans el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.

Sessions: De 10 a 13h, l’activitat es fa de manera continuada.


Contes, llibres i espectacles


XAMAE – Hora del Conte de la XBM – A càrrec de Montse Panero
La Xamae era petita, lleugera i arrodonida… Així comença la història d’una misteriosa protagonista que és empresa, sense rumb, pel vent. De vegades, suau com la brisa, li feia pessigolles pertot arreu; d’altres, el vent fort li feia fer tombarelles d’una banda a l’altra. Un matí d’estiu estava embadalida admirant el paisatge quan, de sobte, una ràfega de vent de migjorn li va fer perdre l’equilibri… A partir de 3 anys.
Un conte escrit per Susanna Peix i il·lustrat per Romina Martí, Premi Mercè Llimona 2011. Editat per Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Sessió: A les 11h

SALTIRONETS – El Cep i la Nansa – A càrrec de Montse Panero
Conte sobre l’amor als contes i a la imaginació com a font de vida. Una nena estima tant les històries que imagina que cada nit els hi explica a la Lluna, fins que un dia decideix arribar a ella per quedar-s’hi a viure. Un conte escrit per Susanna Peix coeditat amb l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra Garcia.

Sessió: A les 12h

LA MÀGIA DE LA MASIA – A càrrec del Mag Gómez i de l’Isidre de Garraf Tallers L’Herència dels Grans
L’isidre i en Vicenç són uns enamorats de la màgia. Un és gran i l’altre jove. L’Isidre va començar a fer màgia de gran, i en Vicenç de ben petit. Entre els dos ens faran un espectacle de màgia especial, i potser ens explicaran algun truc. No us ho perdeu! De 6 a 12 anys.

Sessió: A les 13h

UN REI MOLT TOSSUT – El Cep i la Nansa – A càrrec de Montse Balada, autora del conte
En Tolot és el rei més tossut del món. Quan algú li porta la contrària, el tanca a la presó. Així, la presó de palau està sempre plena de gent.
Un bon dia, més tossut que mai, mana als seus soldats que vol rocs que parlin. Rocs parlants? Els soldats tenen un greu problema! Com s’ho faran per fer entrar en raó a en Tolot i no acabar a la presó…

Sessió: A les 17h

L’HORA DELS ADULTS – El Cep i la Nansa
Presentació de la imprescindible trilogia d’Antoni Munné-Jordà, La paciència del mar, L’única mort i Poso el comptaquilòmetres a zero – A càrrec de Francesc Mestres
Presentem aquesta trilogia de l’escriptor Antoni Munné-Jordà (Barcelona, 1948) , on s’aproxima al gènere fantàstic i a la ciència-ficció. Localitzades a la costa vilanovina, La paciència del mar (Edicions del Bullent, 1994) n’és la primera, un viatge a les profunditats dels mites de la nostra terra i del mar. La peça central és L’única mort (El Cep i la Nansa, 1999), amb un relat hipnòtic i suggerent, que ens situa al poblat ibèric de Darró. Poso el comptaquilòmetres a zero (El Cep i la Nansa, 2008) clou la trilogia, que s’inicia en un futur proper i arriba fins a prop de quatre mil cinc-cents anys en el futur.

Sessió: A les 19h


Activitats al bosquet


RECUPERACIÓ DEL JARDÍ BOTÀNIC DE LA MASIA – Serveis viàris i de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
El bosquet de la Masia compta amb un espai on s’hi poden trobar plantes autòctones, mediterrànies, algunes d’elles amb propietats medicinals. Un projecte que va iniciar el col·lectiu Menta i que volem recuperar. Amb l’objectiu de que esdevingui un jardí per al gaudi i l’aprenentatge de tothom, farem una primera plantada de diferents espècies.

Sessió: A les 12h