Una visita guiada que endinsarà a l’alumnat al coneixement  i descobriment del seu entorn proper. La història que envolta la Masia d’en Cabanyes i els personatges d’aquesta família emblemàtica de Vilanova i la Geltrú i un viatge en el temps  amb el descobriment de l’època romàntica en el context del segle XIX a la planta noble de la casa-museu.

DisponibilitatDates i horaris a convenir
Preu 1,30€ per alumne/a

4,80€ per alumne/a amb transport
(Centres Garraf)
Durada50 minuts per sessió
CapacitatMínim 20 alumnes per sessió
Màxim 30 alumnes per sessió
AdreçadaEd. Infantil: P3-P5

Ed. Primària: de primer a sisè

Ed. Secundària: de primer a quart d’ESO, primer i segon de batxillerat

Cicles formatius
ObservacionsAdaptació de la visita a l’edat del grup

La visita  desenvolupa en una primera part el concepte del Romanticisme en el marc del segle XIX. Amb aquest objectiu es presenten els membres de la família Cabanyes, que serveixen per exemplificar diferents aspectes del moviment cultural que va suposar el Romanticisme: Manuel de Cabanyes la literatura, Joaquim de Cabanyes la pintura, Josep Anton de Cabanyes l’afany de coneixement global… A través d’ells, les seves inquietuds i anhels, es tracten les arts creatives, els avenços científics, les ideologies polítiques i econòmiques del moment. A la planta noble de la casa, es comenten diferents aspectes de la vida quotidiana d’una família benestant i culta. Els espais visitats en aquesta part de la visita, molt visuals, atreuen a l’alumnat que veu en una “escenografia real” l’empremta del Romanticisme. Mobiliari, obres d’art, instruments de música, biblioteca… ajuden a copsar una manera d’entendre la vida en un moment concret de la història recent.

OBJECTIUS

Planifiqueu la vostra jornada de lleure al bosquet de la Masia amb una visita al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. L’alumnat podrà conèixer la història i l’origen d’aquest espai privilegiat tot descobrint les incògnites… què hi ha a la Masia? qui, quan i per què la van construir? Qui hi va viure? Una visita que permetrà als alumnes saber on són  i gaudir dels jardins igual que els Cabanyes ho feren durant el segle XIX.