La Masia d’en Cabanyes inicia la tardor amb activitats per públic familiar

Presentació Programació Tardor

La Masia d’en Cabanyes inicia la tardor amb una programació d’activitats adreçada al públic familiar, que compta amb la implicació de diverses entitats culturals de la comarca. “Aquesta programació s’ha dissenyat amb la finalitat de potenciar l’entorn de la Masia d’en Cabanyes i de donar-la a conèixer, amb visites adreçades al públic familiar i infantil”, explica Xavier Grau, conseller comarcal de cultura.

La programació s’inicia el proper diumenge 21 de setembre a les 11h amb la presentació de l’obra de titelles “La Rateta”, una activitat adreçada a infants a partir dels 3 anys. Es tracta de l’adaptació d’aquest conegut conte per part de la companyia Estaquirot Teatre, que aquest any repeteix l’experiència de fer teatre a la Masia d’en Cabanyes.

En el marc de les Jornades Europees de Patrimoni hi haurà jornada de portes obertes amb visites autoguiades el divendres 26 de setembre i visites guiades el dissabte 27 i diumenge 28 als matins. El mateix dissabte 27 a les 12h també es proposa la visita temàtica “Un Palau de Masia”, a càrrec de Pere Marsé. Segons l’arquitecte, “aquesta no és la visita convencional, sinó que serà una visita exclusivament arquitectònica, que destacarà aspectes del edifici, atractius i singularitats de la Masia”.

El diumenge 28 de setembre, a les 11h, també s’oferirà el taller infantil “Com vivien abans? Descobrim el segle XIX”, una visita dinamitzada per ARC Gestió Cultural, que pretén apropar els infants a les arts plàstiques, la literatura, la navegació, l’agricultura, el comerç i el col·leccionisme, així com donar a conèixer el CIRMAC com a nucli del moviment romàntic a la comarca del Garraf.

Diumenge 5 d’octubre, de 11h a 13h, es proposa un matinal de tallers familiars, on nens i nenes podran descobrir una variada oferta d’activitats: El programa Garraf Tallers, l’herència dels grans oferirà tallers de cuina, estampació de samarretes, i màgia. L’Esplai La Geltrú també oferirà activitats com tallers malabars, maquillatge, equilibri, muntatge de tendes de campanya, entre d’altres.

Els diumenges d’octubre i novembre, les visites guiades de les 11h estaran adaptades especialment per al públic infantil a través del taller “Converteix-te en un pintor romàntic”, on els petits podran observar els espais i habitacions d’època que els ajudaran a conèixer com era la vida quotidiana dels segle XIX, com vivien, què feien i qui era la família Cabanyes.

Pel que fa al Programa d’Activitats Educatives (PAE) de la Masia d’en Cabanyes, per a aquest curs hi ha cinc propostes que tenen la finalitat de “difondre entre els més joves els actius de la Masia i de l’entorn”, segons va explicar Xavier Grau. “La vida al segle XIX. Descobrim la Masia d’en Cabanyes”, “Els Goya de la Masia d’en Cabanyes: història, art i col·leccionisme”, “Pícnic, art i cultura: la Masia d’en Cabanyes”, “Com vivien abans?… Descobrim el segle XIX” i “Combinat cultura i esport a la Masia d’en Cabanyes”, són les activitats que els centre educatius de la comarca poden demanar pels seus alumnes. 9 centres del Garraf ja han fet reserves per a aquestes activitats.

En relació al programa d’esdeveniments, des de l’inici de l’any i fins aquest mes de setembre, 3.525 persones han assistit als 31 actes de caràcter empresarial i privat que ha acollit la Masia. Aquestes dades continuen posicionant la Masia com a espai d’oci, convencions, encontre d’empreses, entitats i col·lectius culturals i socials que troben aquest espai patrimonial com a lloc idoni per a desenvolupar les seves accions.

Balanç positiu dels “Capvespres a la Masia”

Els “Capsvespres a la Masia”, programa de visites de tarda amb copa de cava realitzat durant els caps de setmana d’agost, s’han valorat molt positivament. Segons Jordi Pérez, d’ARC Gestió Cultural, “les visites guiades van ser força interessants perquè, un cop acabada la visita, mentre es feia la copa de cava, sorgien una mena de taules rodones, on la gent explicava casos particulars, anècdotes i històries personals molt interessants, sobre les seves experiències a la Masia que acabaven completant un vespre molt entranyable”. En total van passar 150 persones per aquestes visites, que comptaven amb el suport de Celler de Viticultors del Garraf.