“Passejant entre masies” de Vicenç Carbonell Virella

De nou, la Masia d’en Cabanyes se’ns presenta com a referent de la història de Vilanova i part essencial del seu paisatge. Aquest cop, dins la mostra ‘Passejant entre Masies’ de Vicenç Carbonell, que acull el Centre d’Art Contemporani fins al 23 de juny.

Es tracta d’una exposició organitzada per l’Arxiu Comarcal del Garraf on es presenten fotografies fetes per Vicenç Carbonell entre els anys 1965 i 2000. Es tracta d’una versió renovada dels llibres Masies del Garraf 1, 2 i 3 d’El Cep i la Nansa, on Vicenç col·laborava amb l’artista vilanoví Pau Roig Estradé. Ara, els dibuixos han estat substituïts per fotografies, permetent a en Vicenç compartir personalment aquesta experiència visual.

L’autor, nebot de Joan Virella i Bloda  amb qui ha compartit aficions, es dedica des de fa molts anys a l’estudi del territori del Garraf i el Penedès, amb especial atenció en la toponímia. Membre de l’Agrupació Excursionista Talaia i de l’Institut d’Estudis Penedesencs, ha elaborat al llarg d’uns cinquanta anys la catalogació de més de 25.000 fitxes de noms d’indrets com masies, castells, torres, fondals, torrents, sínies…

A la mostra se’ns presenta un breu recull d’algunes de les masies més destacades de les diferents poblacions de la comarca del Garraf, brindant-nos una oportunitat única de descobrir la bellesa i la història de les masies de les nostres terres, entre elles, la Masia d’en Cabanyes.

 

Fotografia: Vicenç Carbonell Virella, Masia d’en Cabanyes, Arxiu comarcal del Garraf, ACGAF60-54.

Bibliografia:

Centre d’Art Contemporani La Sala (2024). Vicenç Carbonell, passejant entre masies. Exposició Temporal. [En línea: https://www.lasalavng.cat/index.php/exposicions/2024-2/vicenc-carbonell-passejant-entre-masies ]