Arts i Natura Festival. Diumenge 8 d’octubre

5,00  4 hores

Category:

Aquesta entrada és per a accedir a l’Arts i Natura Festival, el dia 8 d’octubre de 2023. És una entrada solidària en benefici de l’Associació Societat Inclusiva Garraf

L’horari d’obertura és de 10 a 14h

Les inscripcions a les activitats (que així ho requereixin) es faran a la taquilla a partir de les 10h. (consulteu la descripció sota cada activitat)

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS (8 octubre):


 

CORRE PER LA SOLIDARITAT  
A partir de les 10h | Cursa familiar i solidària Arts i Natura

Cursa familiar i solidària en el marc natural i singular del bosquet de la Masia d’en Cabanyes, destinada especialment a infants d’entre 3 i 11 anys. La cursa es farà per categories d’edats i els infants hauran d’anar acompanyats d’una persona adulta.

A càrrec de Consell Esportiu del Garraf
*El preu de participar-hi és de 8 € per parella i cal fer inscripció al web www.cegarraf.cat


 

11h – UNA CASA BEN CURIOSA. ESPELMES, CANELOBRES, ENAGOS I MIRINYACS
Activitat per a infants al museu  

Explorem la Masia d’en Cabanyes com a residència familiar i imaginem-nos com hi vivien al segle XIX. Amb aquesta activitat i un joc participatiu de peces de fusta, els infants veuran com ha canviat la manera de viure al llarg del temps, inclús la manera de vestir!

Recomanat a partir de 4 anys | Durada: 1h
Aforament limitat | Cal fer inscripció prèvia a la taquilla.


 

11h- EL REGAL DEL MICO PETIT   
Sessió de conte a càrrec de la seva autora, Anna Fité                      

Els ratolins Jarriet i Oto s’instal·len a viure a casa de la família Mikicus. Però el dia de l’aniversari del Mico Petit, la iaia Mica li regala UN GAT! Ai, ai, ai…

Un relat que ens farà reflexionar sobre la gestió sostenible de l’aigua. En finalitzar, entre tots i totes li explicarem dos contes al mico petit.

Recomanat a infants de 0 a 5 anys


 

11h30 – ÉSSERS HUMANS I ALTRES MONSTRES DELS VOLTANTS
Taller i espectacle que aproparà al públic les criatures de llegenda del folkclore català, a càrrec de La Cervical, Companyia de Teatre
A les 13h30 es realitzarà la sessió de conta-contes amb els monstres creats

Unes caixes plenes de deixalles per a construir criatures fantàstiques inventades, úniques i irrepetibles. Cada criatura prendrà vida i serà protagonista d’una llegenda, que ens serà narrada a la sessió final de conta-contes, no us la perdeu!11h- CIRCUIT SENSORIAL I L’ARBRE DELS DESITJOS
Activitat Familiar, es realitzarà durant el matí. A càrrec de l’Associació Societat Inclusiva del Garraf

Sabríeu caminar a ulls clucs? I pintar amb la boca o el cap? En aquesta activitat fareu un circuit sensorial que us permetrà explorar i experimentar amb els vostre sentits i  prendre consciència de la discapacitat des d’una actitud inclusiva.


 

11h- LETTERING, TALLER DE LLETRES AMB ART
Taller d’Iniciació al lettering creatiu  amb Mercè Pedraza

Un taller didàctic per a fer en família on aprendrem a fer lletres boniques i molt més, amb retoladors de pinzell i altres materials. Cada participant tindrà una llibreta en la que escriurà amb lettering un missatge creatiu i personal a la portada.

Recomanat a partir de 7 anys | Durada: 2h
Aforament limitat | Cal fer inscripció prèvia a la taquilla 


 

11h- CREAR I COL·LECCIONAR PETITS TRESORS
Taller familiar , es realitzarà durant el matí       

Un taller per a creatius, creatives i col·leccionistes! Per a amants de la lectura i de les arts decoratives, en aquest espai podreu crear uns punts de llibre d’allò més singulars i fer joies de fusta per a les vostres col·leccions.


 

11h – MÚSICA EN FAMÍLIA 
Activitat musical en família per a infants de 0 a 3 anys , a càrrec de Raül Planas, Musicoteràpia Garraf
A través de la música s’afavoreix el desenvolupament integral dels infants i els vincles afectius amb el seu entorn més proper. La música es el primer llenguatge dels nadons! En aquesta activitat farem jocs de falda, moxaines, danses, activitats de moviment i molt més…

Durada: 1h
Aforament limitat | Cal fer inscripció prèvia a la taquilla.


 

12h- IOGA PER A PETITS EXPLORADORS DE LA NATURA
Activitat en família a càrrec de Lau Yoga & Workshops
Descobreix a través del ioga els animals i la vegetació que trobaràs a la natura: coneix a l’arbre de la respiració, a la cobra feliç, la granota simpàtica i no oblidis de saludar al sol. Continuarem la sessió amb dansa africana i finalitzarem amb una petita relaxació.

Durada: 45′
Aforament limitat | Cal fer inscripció prèvia a la taquilla 


 

12h – LA VISITA D’EN JEAN LUC, L’AMIC PINTOR 
Visita teatralitzada i taller de pintura 

En Jean Luc, un amic de la família, ha vingut a visitar-nos. És un gran admirador dels pintors de paisatges, i sap que a la Masia d’en Cabanyes en tenim uns quants. Veniu a conèixer-lo, amb el seu barret i sempre carregat amb els seus estris: cavallet,  tubs de pintura… us convidarà a agafar la paleta i el pinzell per a que feu el vostre propi paisatge romàntic.

Activitat recomanada per a infants a partir de 6 anys | Durada: 1h
Aforament limitat, infants acompanyats d’un adult | Cal fer inscripció prèvia a la taquilla


 

12h- LOS NIÑOS NO LLEVAN FALDA
Sessió de conte a càrrec de la seva autora, Raquel Rojas               

Qui va decidir que el color blau era de nens? I per què el cabell llarg és només per a nenes? Qui va dir que nomes les nenes poden dur les ungles pintades? Aquesta història té com a protagonistes l’Eva i en Leo, que junts aprendran que qualsevol qüestió, objecte o complement, com la roba, no tenen gènere.
Recomanat a partir de 4 anys


 

13h – DESCOBRIR LA MASIA EN FAMÍLIA
Visita comentada adaptada a totes les edats, petits , joves i grans! 

La Masia d’en Cabanyes és una casa- museu que ens explica el segle XIX, el Romanticisme i la història d’una família benestant vilanovina. Descobriu-ne les seves col·leccions, estances d’època i la seva singular arquitectura.

Aforament limitat | Cal fer inscripció prèvia a la taquilla.


 

13h- LA FESTA D’ANIVERSARI    
Sessió de conte a càrrec de la seva autora, Montse Panero              

La petita lleona està de festa. És el seu aniversari i vol celebrar-ho amb les altres cries de la sabana. Però les seves famílies no els deixen anar-hi per por que la família Lleó se les cruspeixi. Fins que una hiena, afamada i molt interessada, les convenç perquè hi vagin… Qui anirà a la festa d’aniversari?

Recomanat a Partir de 4 anys


 

LECTURES A LA FRESCA 
Espai de lectura   

Contes, il·lustracions i relats, durant el cap de setmana trobareu un espai de contes i  coixins per a lectures compartides en família, hi col·labora la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.