Espai Expositiu Alexandre de Cabanyes

L’Espai expositiu Alexandre de Cabanyes permet acollir i mostrar tot tipus de creacions artístiques, és un espai diàfan que es posa a disposició d’artistes i creadors/es, amb una superfície de 60 m² i mantenint encara l’atmosfera d’estil neoclàssic, es complementa per l’avant-sala i una singular galeria porticada que es troba a la planta noble de la masia, i forma part del circuit de visites de la casa-museu, on també s’hi poden contemplar les antigues estances de la família, amb objectes, decoració, llibres i col·leccions artístiques del segle XIX així com l’Espai Goya, que alberga dotze gravats de la sèrie Disparates. La sala es complementa per l’avant-sala i la galeria porticada, un espai exterior que li confereix unes característiques singulars i que pot esdevenir un espai més de les exposicions.

 

El nom de l’espai recorda la figura d’Alexandre de Cabanyes (1877-1972), artista de professió, que va dedicar la seva vida a la pintura i va ser reconegut pels seus paisatges i marines. Va ser el darrer membre de la família Cabanyes que va viure a la casa, i va vetllar per la conservació dels espais. Aquesta proposta s’activa en el moment de la doble commemoració de naixement (145 anys) i mort (50 anys) d’Alexandre de Cabanyes.

 

L’elaboració del logotip de l’Espai Expositiu és obra del dissenyador vilanoví Jordi Caba, que ha creat una imatge que combina l’arquitectura i els jardins de la Masia, molt presents a l’obra del pintor.

 

Si sou artistes a títol individual o bé una associació o col·lectiu artístic i esteu interessats en exposar les vostres obres, podeu fer la vostra sol·licitud a masiadencabanyes@ccgarraf.cat, adjuntant dossier amb descripció i característiques i fotografies del projecte.

 

Podeu consultar la Normativa d’ús i cessió de l’Espai Expositiu Alexandre de Cabanyes clicant aquí.