Una visita guiada que endinsarà a l’alumnat al coneixement  i descobriment del seu entorn proper. La història que envolta la Masia d’en Cabanyes i els personatges d’aquesta família emblemàtica de Vilanova i la Geltrú i un viatge en el temps  amb el descobriment de l’època romàntica en el context del segle XIX a la planta noble de la casa-museu.

DisponibilitatDates i horaris a convenir
Preu 32,50 € per grup/classe
Durada50 minuts per sessió
CapacitatMàxim 30 alumnes per sessió
AdreçadaEd. Infantil: P3-P5

Ed. Primària: de primer a sisè

Ed. Secundària: de primer a quart d’ESO, primer i segon de batxillerat

Cicles formatius
ObservacionsAdaptació de la visita a l’edat del grup

Possibilitat de concertar servei de transport per a centres del Garraf. Cost: 130€ (autocar 55 places)

 

La visita  desenvolupa en una primera part el concepte del Romanticisme en el marc del segle XIX. Amb aquest objectiu es presenten els membres de la família Cabanyes, que serveixen per exemplificar diferents aspectes del moviment cultural que va suposar el Romanticisme: Manuel de Cabanyes la literatura, Joaquim de Cabanyes la pintura, Josep Anton de Cabanyes l’afany de coneixement global… A través d’ells, les seves inquietuds i anhels, es tracten les arts creatives, els avenços científics, les ideologies polítiques i econòmiques del moment. A la planta noble de la casa, es comenten diferents aspectes de la vida quotidiana d’una família benestant i culta. Els espais visitats en aquesta part de la visita, molt visuals, atreuen a l’alumnat que veu en una “escenografia real” l’empremta del Romanticisme. Mobiliari, obres d’art, instruments de música, biblioteca… ajuden a copsar una manera d’entendre la vida en un moment concret de la història recent.

OBJECTIUS

Planifiqueu una jornada de lleure i aprenentatge a la Masia d’en Cabanyes.
Gaudiu de la natura a la zona de bosquet i pícnic, un espai delimitat que permet realitzar múltiples activitats a l’aire lliure. Aprofiteu per a fer conèixer a l’alumnat la Masia d’en Cabanyes, una casa catalogada Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva història, arquitectura, col·leccions i per les persones que hi visqueren, els Cabanyes, a través dels quals entendrem molts aspectes del segle XIX i el Romanticisme.