Activitat: La Masia d’en Cabanyes: art i cultura

Una visita a la casa-museu que ens mostrarà els orígens de la Masia d’en Cabanyes i la història d’aquesta família que estimava l’art, la literatura, la pintura, la música i el coneixement

DisponibilitatDates i hores a convenir
Preu 40 € per grup/classe
Durada50 minuts per sessió
CapacitatMàxim 25 alumnes per sessió
AdreçadaEd. Infantil: de P4-P5

Ed. Primària: de primer a sisè

Ed. Secundària: de primer a quart d’ESO, Batxillerat

Cicles formatius
ObservacionsAdaptació de la visita a les característiques del grup

 

Descobriu la casa on va viure el poeta romàntic Manuel de Cabanyes, amb estances, mobles i col·leccions d’època, una casa protegida i catalogada Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva història i arquitectura, i pel llegat tangible i intangible que els Cabanyes hi van deixar, a través dels quals entendrem molts aspectes de la nostra història, segle XIX i del moviment cultural del Romanticisme. Veurem com era la societat de fa 200 anys i com ha evolucionat, gràcies a molts invents que es produïren aleshores, i veurem concretament com vivia aquesta família benestant, dedicada al comerç de vins i aiguardents i que destaca per la seva formació i sensibilitat en la cultura i les arts.

Complementeu la visita amb una estada als jardins i a la natura, el bosquet i la zona de pícnic, un espai delimitat que envolta la Masia i que permet realitzar múltiples activitats a l’aire lliure.

 

Descripció detallada

 

La visita guiada endinsarà a l’alumnat en el coneixement i descobriment del seu entorn proper. Un viatge en el temps a l’època romàntica en el context del segle XIX amb la història que envolta a la Masia d’en Cabanyes i els personatges d’aquesta emblemàtica família de Vilanova i la Geltrú.

La visita  desenvolupa en una primera part el concepte del Romanticisme en el marc del segle XIX. Amb aquest objectiu es presenten els membres de la família Cabanyes, que serveixen per exemplificar diferents aspectes del moviment cultural que va suposar el Romanticisme: Manuel de Cabanyes la literatura, Joaquim de Cabanyes la pintura, Josep Anton de Cabanyes l’afany de coneixement global… A través d’ells, les seves inquietuds i anhels, es tracten les arts creatives, els avenços científics, les ideologies polítiques i econòmiques del moment. A la planta noble de la casa, es comenten diferents aspectes de la vida quotidiana d’una família benestant i culta. Els espais visitats en aquesta part de la visita, molt visuals, atreuen a l’alumnat que veu en una “escenografia real” l’empremta del Romanticisme. Mobiliari, obres d’art, instruments de música, biblioteca… ajuden a copsar una manera d’entendre la vida en un moment concret de la història recent.