Activitat: La Masia d’en Cabanyes: bosquet, art i cultura

Una visita guiada que els endinsarà al coneixement del seu entorn proper. La història que envolta la Masia d’en Cabanyes i els personatges d’aquesta família emblemàtica de Vilanova i la Geltrú. Un viatge en el temps a l’època romàntica en el context del segle XIX.

DisponibilitatDates i hores a convenir
Preu 32,50 € per grup/classe
Durada50 minuts per sessió
CapacitatMàxim 25 alumnes per sessió
AdreçadaEd. Infantil: de P3-P5

Ed. Primària: de primer a sisè

Ed. Secundària: de primer a quart d’ESO, primer i segon de batxillerat

Cicles formatius
ObservacionsAdaptació de la visita a les característiques del grup

Possibilitat de concertar servei de transport per a centres del Garraf.

 

La visita  desenvolupa en una primera part el concepte del Romanticisme, on els Cabanyes serveixen per a exemplificar diferents aspectes d’aquest moviment cultural: Manuel de Cabanyes la literatura, Joaquim de Cabanyes la pintura, Josep Anton de Cabanyes l’afany de coneixement global i el col·leccionisme. A través d’ells, les seves inquietuds i anhels, es tracten les arts creatives, els avenços científics, les ideologies polítiques i econòmiques del moment. A la planta noble de la casa, es comenten diferents aspectes de la vida quotidiana d’aquesta família benestant i culta. Les estances o objectes d’aquests espais atreuen a l’alumnat, que veu en una “escenografia real” l’empremta del Romanticisme. Mobiliari, obres d’art, instruments de música, biblioteca… ajuden a copsar una manera d’entendre la vida en un moment concret de la història recent.

OBJECTIUS

Planifiqueu la vostra jornada de lleure i aprenentatge a la Masia d’en Cabanyes.
Gaudiu de la natura a la zona de bosquet i pícnic, un espai delimitat que permet realitzar múltiples activitats a l’aire lliure. Veniu a descobrir amb els alumnes  l’alumnat la Masia d’en Cabanyes, una casa catalogada Bé Cultural d’Interès Nacional per la seva història, arquitectura, col·leccions i per les persones que hi visqueren, els Cabanyes, a través dels quals entendrem molts aspectes del segle XIX i el Romanticisme.