Descobrirem la Masia, els seus espais, i com s’hi vivia, amb un joc constant d’observació i pregunta-resposta, per tal de fer partícips els infants de la mateixa explicació.

DisponibilitatDates i horaris a convenir
Preu 45€ per grup/classe
Durada1h. 30 min. per sessió
CapacitatMàxim 30 alumnes
per sessió
AdreçadaEd. Infantil: P3-P4-P5

Ed. Primària: Cicle inicial i mitjà
De primer a tercer
ObservacionsAdaptació de la visita a l'edat del grup

Possibilitat de concertar servei de transport per a centres del Garraf: 130€ (autocar de 55 places)

Ens trobem a la Masia d’en Cabanyes, una casa on visqué una família benestant durant el segle XIX que feu fortuna gràcies al comerç i exportació de vins i aiguardents. Aquesta família destaca especialment per la seva sensibilitat en les arts i el col·leccionisme: escriptors, traductors, compositors, pintors, matemàtics, etc.

Un cop acabada la visita es proposa una activitat complementària per acabar de comprendre la vida d’abans a través dels Cabanyes, el seu negoci i les seves aficions. Identificarem tot un seguit d’elements vinculats als diferents membres que habitaren la Masia: la ploma i el llit del poeta Manuel de Cabanyes, el piano, els mobles de la Saleta Russa, la banyera d’Alexandre de Cabanyes .. així com elements o objectes propis de la seva vida quotidiana o que ens expliquen l’evolució de la societat. Aquests objectes els barrejarem amb els moderns, que actualment trobem a casa nostra o en el nostre entorn, i l’alumnat haurà de saber triar quins pertanyen als Cabanyes i al segle XIX i quins no, i en el cas dels que són propis de la Masia, en quines estances o espais es troben.

 

 

OBJECTIUS

La visita a la Masia d’en Cabanyes ens permet descobrir i imaginar-nos com era el dia a dia d’aquesta família benestant de fa més de dos-cents anys. Les  estances, mobles, llibres, objectes i decoració ens transportaran al segle XIX, i a través de la pròpia curiositat els infants detectaran elements, objectes i estances que són molt diferents del que avui en dia trobem a les nostres vivendes. Amb aquest joc d’observació i reflexió l’alumnat descobrirà com aquests elements varen influir a la manera de viure i com han evolucionat al llarg del temps.

Mitjançant aquesta visita es pretén reforçar l’ interès per conèixer la història i la manera com 000vivien els nostres avantpassats. Una visita activa i dinàmica per tal de desenvolupar habilitats de descoberta, d’observació i de reconeixement d’objectes i espais del present i del passat.