Activitat: Una casa ben curiosa i singular

Explorem la història de la Masia d’en Cabanyes com a residència familiar i imaginem com hi vivien al segle XIX

DisponibilitatDates i horaris a convenir
Preu 45€ per grup/classe
Durada90 min.
CapacitatMàxim 25 alumnes
per sessió
AdreçadaEd. Infantil: de P3 a P5

Ed. Primària: de primer a segon
ObservacionsAdaptació de la visita a les característiques del grup

La visita a la Masia d’en Cabanyes ens permet descobrir i imaginar-nos com era el dia a dia d’aquesta família fa més de dos-cents anys. Les  estances, mobles, llibres, objectes i decoració ens transportaran al segle XIX, i a través de la pròpia curiositat els infants detectaran elements, objectes i estances que són molt diferents del que avui en dia trobem a les nostres llars. A través  de l’observació, el diàleg i la comparació amb el suport d’un joc de peces de fusta, l’alumnat podrà comprovar com aquests elements varen influir a la manera de viure i com han evolucionat al llarg del temps.

Mitjançant aquesta activitat es pretén reforçar l’ interès per conèixer la història i analitzar els canvis a que estan sotmesos les persones i els elements de l’entorn. Una activitat dinàmica i participativa per tal de desenvolupar habilitats d’observació, anàlisi, memòria i reconèixer seqüències temporals.

 

Descripció detallada

Som a la Masia d’en Cabanyes, una casa on visqué una família benestant durant el segle XIX. Iniciem l’activitat amb un recorregut per les estances de la planta noble on, a través d’un joc constant d’observació i d’un diàleg dinamitzat amb pregunta-resposta, detectarem un seguit d’objectes que ens permetran explicar qui eren els Cabanyes, a què es dedicaven, quines eren les seves aficions i com vivien.

Ens quedarem a la sala de la cúpula per a fer la segona part de l’activitat, un joc participatiu de memòria o trencaclosques, en el que hauran de comparar i ordenar els elements identificats del passat (la ploma del poeta, el braser, el canelobre, etc.) amb els seus homòlegs actuals, moderns, que trobem a les nostres cases o a la vida quotidiana.