Activitat: Una casa ben curiosa i singular

Com vivien fa més de 200 anys?
Les estances, mobles, llibres, instruments, objectes i decoració de la planta noble de la Masia d’en Cabanyes ens transporten al segle XIX.

DisponibilitatDates i horaris a convenir
Preu 45€ per grup/classe
Durada90 min. per sessió
CapacitatMàxim 25 alumnes
per sessió
AdreçadaEd. Infantil: de P3 a P5

Ed. Primària: de primer a segon
ObservacionsAdaptació de la visita a les característiques del grup

Possibilitat de concertar servei de transport per a centres del Garraf.

A través de la pròpia curiositat, els infants detectaran una sèrie d’elements que són molt diferents dels que avui en dia trobem a les nostres cases, i veuran com era la vida d’una familia benestant al segle XIX.

Amb un joc participatiu d’observació, diàleg i memòria l’alumnat descobrirà com aquests varen influir a la manera de viure i com ha evolucionat la societat al llarg del temps, al mateix temps que descobriran qui eren els Cabanyes, a què es dedicaven i quines eren les seves aficions.

L’activitat consisteix en fer un recorregut per les estances de la planta noble i que finalitza a la sala de la cúpula, on farem un joc de memòria -amb peces de fusta- en el que cal concordar els elements identificats del passat (la ploma del poeta, el braser, el canelobre, etc) amb els seus homòlegs actuals, moderns, que trobem a les nostres cases o a la vida quotidiana.

Mitjançant aquesta activitat  es pretén reforçar l’ interès per conèixer la història, la ciència i l’evolució de la societat. Una visita-taller activa dinàmica per tal de desenvolupar habilitats de descoberta, d’observació, memòria i de reconeixement d’objectes i espais, del present i del passat.

Ens quedarem a la sala de la cúpula per a fer un joc participatiu de memòria -trencaclosques-, en el que compararem els elements identificats del passat (la ploma del poeta, el braser, el canelobre,…) amb els seus homòlegs actuals, moderns,que trobem a les nostres cases o a la vida cotidiana.