Presentació programa Arts i Natura Festival

La setena edició de l’Arts i Natura Festival posa èmfasi en la literatura, els contes i en oferir noves mirades i experiències per conèixer tot el que envolta la casa-museu

Presentació programa Arts i Natura Festival

L’Arts i Natura Festival, la proposta que uneix art, lletres, música, contes, tallers i natura el segon cap de setmana d’octubre a la Masia d’en Cabanyes, arriba a la seva setena edició. Avui s’ha fet la presentació del programa d’aquest esdeveniment amb la participació de la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, i un grup d’artistes i entitats que hi col·laboren. La presidenta ha destacat que “aquesta és una cita que es va consolidant any rere any, que compta amb una gran diversitat i riquesa d’activitats” i ha convidat les famílies a apropar-se i gaudir, i ha desitjat que “aquest gaudi es converteixi en un aprenentatge”.

El festival, que concentra una trentena d’activitats, és una proposta per entrar a la tardor en família en aquesta casa-museu on va viure el poeta romàntic Manuel de Cabanyes i que actualment acull el centre d’interpretació que duu el seu nom.

L’Arts i Natura és una proposta que engloba diferents objectius, entre els quals posar de relleu la família Cabanyes, el seu llegat, la seva història i la cultura del seu temps, perquè els Cabanyes foren una família que estimava l’art, la literatura, la pintura, la poesia i la creació en general. La natura, que també forma part d’aquest llegat, és present també a la proposta, ja que els Cabanyes es dedicaren a la producció del vi, l’aiguardent i a la producció agrícola. La Masia d’en Cabanyes és un palauet ubicat en un entorn rural que ens explica moltes coses, ens identifica amb el nostre passat i ens orienta a gaudir de les arts i l’aprenentatge.

Les activitats de l’Arts i Natura Festival es realitzen en cinc espais diferenciats de la casa-museu: a Un palau de masia hi trobarem les propostes – enguany ampliades- que permeten conèixer els Cabanyes, els seus gustos i aficions, l’art i la manera de viure del segle XIX; a la Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons hi trobarem tots aquells tallers i activitats que posen de relleu la literatura, les lletres, els contes i les cançons, un àmbit creatiu molt vinculat també als Cabanyes; el Jardí de les Arts i la Natura és per als tallers creatius i activitats que permeten conèixer l’entorn natural de la casa, així com també és un espai destinat als espectacles. Al Celler de la calma s’hi realitzaran activitats més tranquil·les per fer en família i que permeten reforçar-ne els vincles. I finalment hi ha el Bosquet, un espai d’activitats per gaudir de la natura a través de les passejades en carro de cavall o la cursa solidària en família.

Com és habitual, les activitats es duen a terme a través de la col·laboració de persones i entitats del territori vinculades a l’art, la música, la docència, el teatre, la sensibilització mediambiental, el ioga i el mindfulness, el cinema o l’esport, que, juntament amb autors i autores de contes infantils – molts d’ells de la comarca- que hi seran personalment per a explicar-los, conformen un programa ric i variat, en què compartiran els seus coneixements per fer-nos riure, escriure, escoltar, cantar, cuinar, pintar i molt més. Enguany destaca de manera especial l’increment de la participació i col·laboració de centres educatius i el seu alumnat, que oferiran tallers i espectacles, com l’Institut Joan Ramon Benaprès, l’Institut Alexandre Galí i les escoles de música Freqüències i Musicàrea.

La participació al festival és solidària, enguany el recapte de les entrades es destinarà a l’Associació Societat Inclusiva Garraf, una entitat que té un doble objectiu, per una banda evidenciar que la inclusió social de les persones amb discapacitat i de les persones amb trastorn de salut mental és una qüestió de drets humans, i per l’altra contribuir a sensibilitzar l’opinió pública sobre els beneficis que ens aporta.

Participant al Festival i a la cursa solidària – que organitza el Consell Esportiu del Garraf al bosquet el diumenge dia 8 d’octubre-, les famílies estaran ajudant a d’altres famílies i a les entitats que vetllen pels drets socials i culturals de les persones. La solidaritat entesa de manera participativa i oberta per a la sensibilització i el respecte a la diferència.

L’entrada a l’Arts i Natura té un cost de 5 euros per dia, i 7 euros l’entrada de cap de setmana, els preus són per persona, majors de 3 anys. Les entrades ja es poden adquirir aquí. La participació a la cursa solidària té un cost de 8 euros per parella (adult i infant), en aquest cas les inscripcions es realitzen a traves del web www.cegarraf.cat.

 

El programa

DISSABTE 7 OCTUBRE

11h – UNA CASA BEN CURIOSA. ESPELMES, CANELOBRES, ENAGOS I MIRINYACS
(Un palau de Masia, Activitat, 60’, +4 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

11h – LABORATORI DE LECTURA: AIXÒ ES UNA CACA!
(La Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons, activitat familiar de foment a la lectura a càrrec de Susanna Garcia-Prieto, Xarxa de Biblioteques Municipals, 90’, +4 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

11h – LETTERING, TALLER DE LLETRES AMB ART
(El Jardí de les Arts i la Natura, taller d’Iniciació al lettering creatiu amb Mercè Pedraza, 120’, +7 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

11h, 12h i 13h15 – EL BAGUL DELS CABANYES
(El Jardí de les Arts i la Natura, espectacle de titelles amb La Tija, 30’)

11h – IOGA EN FAMÍLIA I BOLS TIBETANS
(El Celler de la calma, a càrrec de Lali Jasjev Kaur,  Associació Fem Unió, 75’, aforament limitat)

A partir de les 11h – CREAR I COL·LECCIONAR PETITS TRESORS
(El Jardí de les Arts i la Natura, tallers de jardineria, punts de llibre i joies de fusta)

A partir de les 11h – TALLER DE CRÊPES
(El Jardí de les Arts i la Natura, a càrrec dels joves alumnes de l’institut Joan Ramon Benaprès)

A partir de les 11h – A PAS DE CAVALL
(El bosquet, passejada en carro i cavall, a càrrec de l’Associació dels Tres Tombs)

12h – DESCOBRIR LA MASIA EN FAMÍLIA
(Un palau de Masia, visita al museu, 50’, per a totes les edats, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

12h30 – CONCERT DE POESIA
(La Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons, espectacle de poemes i cançons de la mà dels joves alumnes de l’Escola de Música Freqüències, 50’)

13h – LA VISITA D’EN JEAN LUC, L’AMIC PINTOR
(Un palau de Masia, visita teatralitzada i taller de pintura, 90’, +6 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

16h – UNA ESTRANYA TREMOLOR
(El jardí de les Arts i la Natura, sessió de conte amb l’autora, Teresa Guiluz. Conte publicat al número 1326 de la revista Cavall Fort, +5 anys).

16h –  OCELLS A PINZELLADES
(El jardí de les Arts i la Natura, jocs i activitats experimentals a càrrec de Servei de Medi Natural i Litoral del Garraf, 120’)

A partir de les 16h – L’ART DE DIBUIXAR SOBRE UN VENTALL
(El jardí de les Arts i la Natura, taller d’il·lustració i pintura amb Laura Borràs, es realitzarà durant la tarda fins les 19h)

16h – EMPAMPOLATS
(El jardí de les Arts i la Natura i sortida a la vinya, taller a càrrec de Vinseum, museu convidat, 120’)

17h – SUPERCUC
(El celler de la calma, cinema infantil amb Petit Cineclub de Vilanova i la Geltrú, 60’, +3 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

18h – GARGOTS I CAL·LIGRAMES
(La Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons, taller familiar d’escriptura creativa amb Lola Rojas, 60’, +4 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

 

19h – KIDS JUST WANNA PLAY
(El jardí de les Arts i la Natura, actuació musical de l’alumnat de Musicàrea, Escola de Música)

 

DIUMENGE 8 D’OCTUBRE

A partir de les 10h – CORRE PER LA SOLIDARITAT
(El Bosquet, cursa familiar i solidària Arts i Natura, +3 anys, organitza el Consell Esportiu del Garraf, inscripcions a www.cegarraf.cat)

11h – UNA CASA BEN CURIOSA. ESPELMES, CANELOBRES, ENAGOS I MIRINYACS
(Un palau de Masia, Activitat, 60’, +4 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

11h- EL REGAL DEL MICO PETIT
(La Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons, sessió de conte a càrrec de l’autora, Anna Fité, de 0 a 5 anys)

11h30 – ÉSSERS HUMANS I ALTRES MONSTRES DELS VOLTANTS
(El jardí de les Arts i la Natura, taller i espectacle a càrrec de La Cervical, Companyia de Teatre)

A partir de les 11h – CIRCUIT SENSORIAL I L’ARBRE DELS DESITJOS
(El jardí de les Arts i la Natura, activitat familiar a càrrec de l’Associació Societat Inclusiva del Garraf)

11h – LETTERING, TALLER DE LLETRES AMB ART
(El Jardí de les Arts i la Natura, taller d’Iniciació al lettering creatiu amb Mercè Pedraza, 120’, +7 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)
A partir de les 11h – CREAR I COL·LECCIONAR PETITS TRESORS
(El Jardí de les Arts i la Natura, tallers de jardineria, punts de llibre i joies de fusta)

11h – MÚSICA EN FAMÍLIA
(El celler de la calma, activitat musical en família a càrrec de Raül Planas, Musicoteràpia Garraf, 60’, 0 a 3 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla).

 

11h – LA VISITA D’EN JEAN LUC, L’AMIC PINTOR
(Un palau de Masia, visita teatralitzada i taller de pintura, 90’, +6 anys, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

12h- IOGA PER A PETITS EXPLORADORS DE LA NATURA
(El celler de la calma, activitat en família a càrrec de Lau Yoga & Workshops, 45’, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

12h- LOS NIÑOS NO LLEVAN FALDA
(La Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons, sessió de conte a càrrec de l’autora, Raquel Rojas, +4 anys)

13h – DESCOBRIR LA MASIA EN FAMÍLIA
(Un palau de Masia, visita al museu, 50’, per a totes les edats, cal fer inscripció prèvia a la taquilla)

13h- LA FESTA D’ANIVERSARI
(La Galeria porticada de les lletres, les paraules i les cançons, sessió de conte a càrrec de l’autora, Montse Panero, +4 anys)

LECTURES A LA FRESCA

Espai de lectura, contes, il·lustracions i relats, durant el cap de setmana trobareu un espai de contes i  coixins per a lectures compartides en família, hi col·labora la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú.

Les inscripcions a les activitats:

D’acord amb la tipologia i espais, algunes activitats i tallers requereixen inscripció prèvia. Aquestes es realitzaran el mateix dia de l’activitat, a l’espai d’inscripcions del festival, a partir de les 10h, hora d’obertura de les portes. A la sota la descripció de cada activitat consta indicada la necessitat d’inscripció prèvia.

Més informació i compra d’entrades aquí