Activitat: Joc d’orientació i descoberta de la casa-museu Masia d’en Cabanyes

Les curses d’orientació són un esport on el participant utilitza un mapa detallat per a trobar unes fites amb enigmes repartides per un àrea concreta, en aquest cas pel parc de la Masia d’en Cabanyes (7 hectàrees). Les respostes a aquests enigmes tenen a veure amb la visita realitzada prèviament a la casa-museu. El repte és trobar la millor ruta per arribar a aquests elements i fer-ho en el menor temps possible, tot i que aquesta ocasió l’objetciu no és la competició sinó passar una estona agradable enmig de la natura amb els companys i companyes. 

DisponibilitatDates i hores a convenir
Preu3,80 € per alumne/a
Durada2h per sessió
CapacitatMàxim 25 alumnes per sessió
AdreçadaEd. Primària: de tercer a sisè

Ed. Secundària: de primer a quart d’ESO, primer i segon de batxillerat

ObservacionsAdaptació de la visita a les característiques del grup.

Possibilitat de concertar servei de transport per a centres del Garraf.

Una proposta que combina l’aprenentatge, el joc i el lleure aquest espai històric amb un entorn natural privilegiat.

L’activitat s’inicia amb un recorregut guiat per la Masia d’en Cabanyes on l’alumnat coneixerà la història de la casa i com vivia una família benestant al segle XIX. Descobriran el concepte “Grand Tour”, una pràctica habitual entre els joves europeus de famílies benestants.

Totes les explicacions durant el recorregut seran de gran utilitat per a poder fer la segona part de l’activitat, que consisteix en un joc d’orientació pel bosquet de la Masia on els i les alumnes hauran d’orientar-se amb l’ajut d’un planell per anar trobant les diferents fites amb enigmes que hauran de saber respondre per passar a la següent.

 

Un joc que posarà a prova els coneixement adquirits, aptituds i joc en equip dels participants. Accepteu el repte?

Una proposta per a conèixer la casa-museu, l’aportació dels Cabanyes a la ciutat de Vilanova i la Geltrú i a la comarca i gaudir de l’espai verd amb una cursa d’orientació.

La Masia d’en Cabanyes conserva les estances originals d’època de la família Cabanyes, les seves col·leccions d’art i mobiliari. La visita ens permet conèixer aquests espais i la vida quotidiana dels diferents personatges: el poeta Manuel de Cabanyes, del pintor i militar Joaquim de Cabanyes i l’hisendat i col·leccionista Josep Anton de Cabanyes, el més gran dels germans que amb 19 anys emprendria un viatge per Europa, el “Grand Tour”.