Activitat: Elles. El camí cap a la igualtat. Parlen les dones de la Masia d’en Cabanyes

Una visita a la Masia d’en Cabanyes dinàmica i participativa des d’una perspectiva de gènere. A través de quatre personatges femenins, Maria Dolors de Cabanyes, Antònia Inglada, Pepita d’Olzinelles i Núria de Cabanyes, es mostrarà com les desigualtats de gènere eren ben paleses al segle XIX i són la base de molts prejudicis i estereotips actuals.

Les dones son porques vegades protagonistes de la història i dels relats socials i culturals que hem construit. Aquesta és una manera oblidada de fer història.

A través d’un recorregut al museu coneixerem quatre dones que ens permetran explicar la història des d’un altre punt de vista i també reivindicar-les. Elles ens duran a confrontar-nos amb idees i conceptes preconcebuts, debatre sobre els models socials de gènere, reflexionar sobre com l’art sovint representa el món femení des de la mirada masculina, o dialogar sobre els avenços en matèria d’igualtat. Una proposta que vol contribuir a educar les generacions futures amb valors més equitatius, fomentar el sentit crític i omplir els oblits en els llibres d’història.

DisponibilitatDates i hores a convenir
Preu45€ per grup/classe
Durada90 minuts per sessió
CapacitatMàxim 25 alumnes per sessió
AdreçadaEd. Primària: cinquè i sisè

Ed. Secundària: de primer a quart d'ESO, primer i segon de batxillerat
ObservacionsAdaptació de la visita a les característiques del grup.

Possibilitat de concertar servei de transport per a centres del Garraf.