August Bover recita “Jo no…” de Manuel de Cabanyes

12 poemes del Romanticisme i 12 Poetes contemporanis

“Jo no…” és el títol de la cançó que compartim avui del poeta Cabanyes, en aquesta ocasió a través de la veu del poeta sitgetà August Bover.

Xavier Solà de Andrés, estudiós del poeta, ens explica que Manuel de Cabanyes va escriure aquesta cançó en dues fases, una primera l’any 1830 i una segona al cap de dos anys, en la que afegiria la darrera estrofa, on expressa de nou els seus sentiments de tristesa per l’amor impossible i la mort imminent.  El poema va quedar a l’oblit durant molts anys fins que, l’any 1933, el poeta Manuel Altolaguirre (de la Generació del 27) el va descobrir i de tant impressionat que va quedar el va incloure dins el llibre “Antología de la poesia romática española”.

August Bover és un historiador de la literatura, escriptor, poeta i professor universitari català, actualment catedràtic emèrit de filologia catalana de la Universitat de Barcelona. Des de l’any 2016 és membre numerari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Ha publicat varis llibres, sobretot poemaris, entre els darrers Cloc! (2011), Beabà (2014) , Blau Marí (2018) o Tornaveu (2020).

Amb 12 poemes del Romanticisme i 12 Poetes contemporanis us proposem descobrir l’obra de Manuel de Cabanyes a través de la veu de dotze poetes de la comarca. Dotze vídeo càpsules de poesia que han estat gravades a diferents estances de la casa-museu on va viure el poeta, la Masia d’en Cabanyes.

Aquest i els propers vídeos els podreu seguir al nostre canal Youtube

Recordeu que el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes es pot visitar els dissabtes i diumenges d’11 a 14 h.