Recursos educatius i lúdics al web

El CIRMAC us ofereix propostes alternatives a les visites i activitats presencials amb l’objectiu de que els centres educatius pugueu disposar de recursos a l’aula que us permetin descobrir i aprofundir en el coneixement del museu, d’una manera lúdica i sense haver-vos de desplaçar.

SEGUINT EL TRAÇ DELS ROMÀNTICS 

Una proposta artística per a fer a l’aula, consisteix en descobrir el gènere artístic del paisatgisme -dins el corrent del Romanticisme- per a que l’alumnat pugui després crear la seva pròpia obra d’art, inspirant-se en l’obra de Joaquim de Cabanyes i Ballester (1799-1876).

Aquesta activitat vol aprofundir en el coneixement i identificació dels paisatges del Romanticisme a partir de l’obra de Joaquim de Cabanyes i Ballester (1799-1876), un dels representants del romanticisme pictòric català i del qual a la Masia d’en Cabayes se’n conserva una bona mostra.

Saber identificar els trets característics d’aquest gènere pictòric: els detalls, els colors, les formes i conceptes predominants per a que l’alumnat pugui crear la seva pròpia obra d’art, el seu paisatge, partint del model que us facilitem o bé creant un paisatge propi d’estil romàntic.

L’activitat requereix de la dinamització per part del docent, en una primera part donar a conèixer el personatge i la seva obra i la segona destinar-la a la creació artística, entregar les làmines impreses amb el model a seguir o bé en blanc per tal de deixar-ho obert a la creativitat dels infants.

 

EL SECRET DELS CABANYES

El Secret dels Cabanyes és un Escape Room virtual, una nova proposta lúdica i didàctica del CIRMAC que permet conèixer i familiaritzar-se amb la casa-museu i els seus personatges històrics sense haver-s’hi de desplaçar.

El joc avança a mida que es van resolent els enigmes proposats, caldrà la participació de tots i totes per a fer-lo en el menor temps possible i passar-ho bé!

Es tracta d’un joc de pistes interactiu desenvolupat a partir d’un relat imaginari que afavoreix el treball en equip i el desenvolupament d’habilitats. S’adreça especialment a col·lectius escolars a partir del cicle superior de primària. El joc es pot fer en grup o de manera individual.

Des del CIRMAC animem a les escoles i centres de secundària a jugar-hi, és una bona manera de conèixer i interactuar amb els equipaments museístics amb un llenguatge diferent, i és també un bon recurs per a complementar una visita o taller que s’hagi fet de manera presencial al museu. Des del centre educatiu, la tasca de la persona docent serà escollir el format de joc que permeti a l’alumnat participar-hi i divertir-se d’acord amb les característiques del grup.

 

MUSEUM QUIZZ DE LA MASIA D’EN CABANYES

Quant en sabeu de la Masia d’en Cabanyes?

Us convidem a posar a prova els vostres coneixements de la casa-museu i la seva història a través d’aquest joc que podeu trobar a les històries de l’Instagram de @masiacabanyes (https://www.instagram.com/stories/highlights/18115130617109459/