Aniversari de la mort del Manuel de Cabanyes i la Núria de Cabanyes

Avui, 16 d’agost és l’aniversari de la mort de Manuel de Cabanyes i Núria de Cabanyes. Com cada any volem commemorar la memòria d’aquests dos membres de la nissaga, els quals van morir molt joves i del mateix mal, la tuberculosi, malaltia que va truncar prematurament dues vides marcades per passions diferents però alhora properes: Ell era poeta i ella dibuixant.
Manuel de Cabanyes morí a la Masia als vint-i-cinc anys, després d’emmalaltir només uns mesos abans. El seu cos reposà fins al 1953 a la Granada del Penedès, sent traslladat amb posterioritat al cementiri de Vilanova i la Geltrú, al panteó de la família. Manel de Cabanyes és considera avui en dia una de les figures més rellevants del romanticisme literari a Catalunya i un dels seus precursors.
Al cap d’un segle, la Núria de Cabanyes, filla del pintor Alexandre de Cabanyes, mor als vint-i-dos anys a un sanatori al Brull en el Montseny. Ella va ser l’única dels fills del pintor que va seguir els passos del seu pare en l’àmbit artístic. S’ha conservat poca obra seva, dibuixos acolorits amb cert aire humorístic, alguns dels quals es conserven avui en dia a la Masia d’en Cabanyes.