Aquest diumenge la Masia d’en Cabanyes acull l’homenatge a la poesia, per commemorar el Sant Jordi

Durant l’acte, que arriba a la vuitena edició, es recordarà al poeta  Manuel de Cabanyes i es retrà homenatge a les dones poetes.

Un any més el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) commemora la Diada de Sant Jordi amb un  homenatge a la poesia. L’acte se celebrarà aquest diumenge, 14 d d’abril, a partir de les 11 del matí als jardins de la Masia d’en Cabanyes, amb la VIII lectura compartida i encadenada.  A través d’aquest acte també es vol retre homenatge al poeta Manuel de Cabanyes, representant del romanticisme, humanista amb preocupacions filosòfiques, lector voraç i escriptor precoç, coneixedor de la literatura clàssica grecollatina i, a l’hora, de la literatura coetània europea.

Enguany, la tradicional lectura de poemes farà un reconeixement i recordatori a les dones que han escrit poesia, amb especial protagonisme de les creadores de la comarca i d’arreu del país.  L’homenatge se celebra amb la convicció que el reconeixement i la memòria de les poetes i la creació literària –a la casa on va viure i escriure Manuel de Cabanyes- acosten la ciutadania al món poètic i permet compartir els valors que se’n desprenen. La lectura compartida i encadenada es realitzarà a traves de l’obra  “Manuel de Cabanyes, poemes essencials. Selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes”, editat pel Consell Comarcal del Garraf a cura d’El Cep i la Nansa.

També s’inclouran poemes de “Preludios de mi Lira”, una de les obres més importants del romanticisme, d’arrels clàssiques de la literatura en castellà, publicada l’any 1833 i de les edicions “Poesies completes de Manuel de Cabanyes” (1933) i “Preludis de la meva lira/Preludios de mi lira”, amb estudi d’Allison Peters i prefaci de Miquel Maria Giral (1981). Per altra banda, l’homenatge a les dones poetes es realitzarà a través de les creacions poètiques pròpies de les persones que hi participin o fent lectura de poemes de dones poetes d’arreu, que es vulguin recordar o reivindicar. En aquest sentit, la Biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà una selecció de llibres de dones poetes per a les lectures. Als Jardins de la Masia d’en Cabanyes també hi haurà, com cada any, un espai de lectura de contes infantils per a la mainada. Les persones participin en aquesta activitat podran visitar el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manel de Cabanyes de manera gratuïta, en una jornada de portes obertes.