Arriba a la biblioteca Joan Oliva l’exposició de la faceta de fotògraf d’Alexandre de Cabanyes

La mostra, itinerant, s’inaugura dimarts i inclou una projecció i xerrada el 6 d’octubre

Del 19 de setembre fins al 16 d’octubre, la biblioteca Joan Oliva acull l’exposició “Alexandre de Cabanyes, fotògraf. La mirada d’un artista. 1877-1972”, una selecció de fotografies de temàtica marinera, paisatges, i del seu entorn familiar.
L’exposició consta d’una selecció de prop de dues-centes fotografies llegades per la família a l’Arxiu Comarcal del Garraf, que té gran sensibilitat per la fotografia i els fotògrafs, i que conserva les fotografies i les posa a disposició de totes les persones interessades en el coneixement de la història.

La mostra l’han organitzat l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf amb motiu de l’any Alexandre de Cabanyes, per commemorar el 140è aniversari del naixement d’aquest pintor vilanoví. Durant els propers mesos es programaran diverses activitats per retre homenatge i reconèixer la trajectòria artística i personal d’Alexandre de Cabanyes.
L’exposició de la seva faceta de fotògraf s’ha pogut veure fins ara a la sala d’actes de la Confraria de Pescadors i al centre cívic de Mar.

En el marc de l’exposició, divendres 6 d’octubre a les 20 h a la biblioteca Joan Oliva, es farà la projecció amb posterior xerrada “Homenatge a Alexandre de Cabanyes”. Anirà a càrrec de Sebastià Serra Navarro, coautor del documental, amb presentació de Rafel Mestres, director de l’arxiu Comarcal del Garraf.
Es tracta d’una xerrada al voltant de la pel·lícula documental de 1967 “Homenaje a Alejandro de Cabanyes”, de Jordi Mas, Sebastià Serra i Josep Farré, membres de l’Agrupació de Cinema Amateur del Foment Vilanoví.