Arts i Natura Festival als jardins de la Masia

Art, lletres, música, espectacles, tallers i natura als Jardins de la Masia d’en Cabanyes

 

L’art, les col·leccions, els llibres, l’arquitectura, els jardins que són  testimoniatge, record i memòria. Els nostres espais d’identitats. La Masia d’en Cabanyes ha estat llar de la família Cabanyes, reconeguts pel fet de ser els grans impulsors de l’esperit de la Il·lustració : el poeta Manuel de Cabanyes i Ballester, autor del poema Preludios de mi lira, Josep Anton de Cabanyes i Ballester, que fou el creador de la biblioteca i de la col·lecció pictòrica, o, el pintor Alexandre de Cabanyes, el darrer dels modernistes.

Estem preparant Arts i Natura Festival Art, lletres, música, espectacles, tallers i natura als jardins de la Masia d’en Cabanyes, el dia 6 d’octubre, per a tota la família. Us expliquem que hi podeu fer i compartir en aquest espai, durant aquell dia. Hi trobareu una colla d’activitats i propostes que són educatives, culturals, participatives i solidàries.

 

Les nostres idees

  • Tots som artistes i volem compartir un dia amb l’art i la història de la nostra ciutat : fer tallers , escoltar contes, veure màgia, disfressar-nos, ballar…
  • Ser solidaris i plantejar que famílies ajudin a famílies.
  • Viure i compartir les activitats les han estat plantejades amb la complicitat i voluntat de participació de moltes persones i associacions que, just a l’inici del curs escolar, han propiciat que la Masia d’en Cabanyes i els seus jardins, esdevinguin un espai de trobada entre les famílies i el patrimoni cultural de la ciutat de Vilanova i la Geltrú.

Enguany en el desenvolupament d’Arts i Natura Festival Art, lletres, música, espectacles, tallers i natura als jardins de la Masia d’en Cabanyes hi participen: els actors Maria Armengol, Alba Llorens i Carles Vallès, El Mag Gómez, Music Training Lab, Entitats Sardanistes del Garraf, el Taller de Pintura Amaré, l’Associació Fem Unió, l’Associació dels Tres Tombs, Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú, Cheap Films, el Consell Esportiu del Garraf, El Cep i la Nansa, l’Escola de música Freqüències, les persones voluntàries del Garraf Tallers L’Herència dels Grans, l’Institut Joan Ramon Benaprès-Escola d’Hostaleria de Sitges, la Mancomunitat del Garraf: Tegar, els Mercats Municipals de Vilanova i la Geltrú, el Parc Natural del Garraf, la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú i Silvia Domènech.

Les activitats plantejades han estat possible, també, fruit del suport de: Caves Jaume Serra, l’Eix Diari i Venca.

Les visites comentades al Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes les portarà a terme ARC Gestió Cultural.

Descarregueu-vos el Programa Arts i Natura Festival


La Masia palauet   

Descobriu la bellesa de la casa i els interiors on visqué el poeta romàntic Manuel de Cabanyes. Exploreu la manera de viure i les col·leccions dels Cabanyes a través de les activitats que us proposem, amb les que volem donar a conèixer i compartir la història d’aquesta magnífica casa.

 


La galeria creativa

Les estances de la planta noble s’embolcallen amb una magnífica galeria porticada. Un espai on els Cabanyes s’inspiraven i reposaven, sovint amb música de fons. En aquest espai hi trobareu una sèrie de tallers per a desenvolupar la creativitat mitjançant les arts plàstiques. No us ho perdeu!


El celler de la música i les il·lusions    

Entreu a aquest espai captivador, l’antic celler de la casa, ara el celler de la música i les il·lusions. En aquest espai hi podreu descobrir jocs de taula, espectacles de màgia, viatges sonors i jocs musicals… Exploreu i jugueu plegats!


El Jardí Encantat     

Amplia el coneixement del món que t’envolta, coneix il·lustradors, il·lustradores, autors i autores dels contes preferits dels infants de la comarca, compartint amb ells i elles els seus nous i millors contes, i participa a les narracions. Para bé els sentits de l’oïda, la vista i, sobretot, deixa anar la imaginació!


El jardí de les arts i la natura 

Al jardí hi passen moltes coses. Tallers d’arts i natura es troben en aquest espai amb activitats  al gust de tothom. Explorarem la nostra creativitat amb diferents propostes que ens permetran experimentar i aprendre, i també gaudirem del contacte amb la natura. Viu-los amb molta atenció!


Art, Cultura i Solidaritat

La Masia vol omplir-se de solidaritat, per això el lema famílies ajuden a famílies.


CIRMAC obert. Visites en família

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes (CIRMAC) romandrà obert perquè pugueu compartir amb els vostres fills i filles el nostre equipament. Descobriu qui era el poeta Manuel de Cabanyes i la seva família d’il·lustrats que hi van viure a la Masia des de 1798 fins fa ben poc. Feu, si ho considereu, el joc de pistes conjuntament. També podeu descobrir-lo a través de les visites guiades programades (12h30, 13h30 i 16h) o bé a través de les activitats “Les muses del museu” i “Converteix-te en un pintor romàntic”.

Visiteu el museu en família d’11 a 14h i de 15h30 a 17h.

Consulteu el Programa Arts i Natura Festival