Col·lecció “Works of Lord Byron” a la biblioteca de la Masia

La biblioteca de la Masia d’en Cabanyes fou iniciada per Llorenç de Cabanyes i Fuster i continuada pels seus descendents entre els quals destaca especialment Josep Anton de Cabanyes, el qual adquirí molts llibres en els seus viatges. Entre els seus prestatges aplega exemplars de temàtiques molt variades, com els que us presentem avui, una col·lecció de poemes de Lord Byron. L’escriptor George Gordon Byron fou conegut com un dels poetes més influents del moviment romàntic europeu, deixant la seva empremta en altres autors posteriors i en tot el món de l’art en general, ja que també inspira a nombrosos compositors, sent conegudes avui en dia més de 40 òperes basades en les seves obres.
En un temps en què les últimes adquisicions literàries no estaven a l’abast de tothom la biblioteca de la Masia ja comptava amb certs llibres adquirits en els viatges del germà gran de la nissaga i qubanyes va poder conèixer de primera mà la literatura romàntica de l’època, sent Lord Byron una de lese arribaven a la seva biblioteca poc després de la seva edició. Per aquest motiu Manuel de Ca seves majors influències i provocant que tot i tenir una formació acadèmica basada en els models de la Il·lustració i les obres clàssiques la seva poesia estigui clarament marcada pel seu coneixement de la literatura europea contemporània romàntica.

La present col·lecció “The Works  Lord Byron” està formada per quinze volums de petit format, editats a París l’any 1823, tal com es pot apreciar a pàgina d’inici de l’obra, en la que, com és habitual en els volums adquirits pel mateix Josep Anton de Cabanyes trobem manuscrita la seva signatura.

Bibliografia
Dossier de documentació de la Masia d’en Cabanyes. Visites al CIRMAC. Mònica Álvarez
“The Works” of lord Byron, París, 1823.