Dia Internacional dels Museus

El dia 18 de maig celebrem el Dia Internacional dels Museus, el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM). És el dia en què els museus són els protagonistes i obren les seves portes per oferir una atractiva oferta d’activitats i per sensibilitzar als seus visitants i a la població de la seva importància en el desenvolupament de la societat.
Les activitats organitzades amb motiu d’aquesta cita duren diversos dies al voltant d’aquesta data: en aquesta edició, la celebració tindrà lloc del 13 al 21 de maig de 2023. I com cada any, amb la cita ineludible de la Nit dels Museus, que enguany tindrà lloc dissabte 13 de maig.
Per aquesta edició, el lema que ha proposat l’ICOM és “Museus, sostenibilitat i benestar“. I és que els museus contribueixen de manera fonamental al benestar i desenvolupament sostenible de les comunitats i a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: des del suport a l’acció climàtica i el foment de la inclusió, fins a la lluita contra l’aïllament social i la millora de la salut mental.
Al CIRMAC podreu gaudir de VISITES COMENTADES GRATUITES els dies 13 i 14 de maig, cal RESERVAR les entrades, l’aforament és limitat.  
En el marc de la celebració del Dia Internacional dels Museus, el dissabte 13 de maig tindrà lloc la Nit dels Museus. Des de les 19 h i fins a les 24 h podreu visitar els diferents museus de la ciutat de manera gratuïta, hi haurà activitats, actuacions musicals, espais gastronòmics i un joc concurs infantil, veniu a descobrir-los!
Els museus que hi participen són: el Museu del Ferrocarril de Catalunya, el Museu Romàntic Can Papiol, l’Espai Far, el Centre d’Art Contemporani La Sala i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.
La Biblioteca Museu Víctor Balaguer i la Torre Blava romandran tancades en aquesta jornada noctura.
Tota la Informació de la Nit dels Museus a www.museusdevilanova.cat
LA NIT DELS MUSEUS A LA MASIA D’EN CABANYES , 13 DE MAIG
  • De 19 a 24h | Portes obertes al museu Descobriu el Romanticisme, la història i col·leccions dels Cabanyes en aquesta vetllada única de portes obertes. Les visites al museu s’acompanyaran d’activitats, actuacions musicals, personatges d’època i sopars a la fresca dels jardins, una ocasió especial per a conèixer i compartir, celebrar i gaudir del nostre patrimoni.
    Actors i actrius de l’Escotilló GT acompanyaran la vostra visita donant vida als personatges més emblemàtics de la nissaga Cabanyes! Lluís Pinyol i Marga Luz interpretaran a Josep Anton de Cabanyes i la seva esposa Pepita d’Olzinelles, Josep Roca i Neus Sardà esdevindran Alexandre i la seva filla Núria de Cabanyes, i Emma Vidal serà l’entranyable minyona!El seu vestuari d’aquests personatges ha estat possible fruit de la col·laboració de Pere Arenas.
  • A les 17h | Taller d’enquadernació “Carnet de ball amb indianes” En aquest taller d’enquadernació crearem una peça única, un carnet de ball amb cobertes tèxtils reeditades per a l’ocasió a partir de les teles indianes que trobem al museu,  tot fent un homenatge a aquests teixits estampats que van donar vida i color als vestits i cases del segle XIX | A càrrec de la dissenyadora Eva Blanes | Accés gratuït | Aforament limitat | RESERVAR
  • A les 19h | Activitat familiar “Plomes i becs”  A la Masia d’en Cabanyes hi podeu veure i escoltar un munt d’ocells!  A través d’aquest joc d’observació i sensibilització, podreu conèixer diferents aus i aprendre a identificar-ne les seves característiques, alimentació i hàbitat. L’activitat finalitzarà amb un taller d’estampació de bosses amb les siluetes dels ocells | Activitat d’accés lliure i gratuïta als jardins
  • A les 20h | Actuació musical  “Consort de flautes de bec de l’ECMM Vilanova i la Geltrú” El Consort de flautes de bec de l’ECMM Vilanova i la Geltrú està format pels alumnes de flauta de bec del conservatori. L’objectiu del conjunt és la interpretació del repertori específic del conjunt de flautes de bec, bàsicament centrats en la música del renaixement, però posant una mirada oberta a la interpretació d’altres repertoris. El Consort de flautes de bec és un conjunt obert a qualsevol flautista de bec interessat en la interpretació d’aquest repertori. El Consort de flautes de bec està dirigit actualment pel professor Eloi Fuguet. Laia Vicedo, Arnau de Arias, Verónica Baig i Eloi Fuguet, flautes de bec.
Veniu amb el TRENET turístic a la Masia d’en Cabanyes durant Nit dels Museus, hi haurà sortides cada 40 minuts des de la Plaça de les Casernes entre les 19 i les 24h. Servei gratuït. Gaudiu de la fresca dels Jardins amb les propostes gastronòmiques de Coquo Càtering
MÉS ACTIVITATS DIM2023 A LA MASIA D’EN CABANYES

Diumenge 21 de maig a les 10h
Activitat familiar 
L’Esquirol Oriol vol net el corriol 

En el marc de la celebració del #dim2023 i coincidint amb el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, us proposem aquesta activitat de sensibilització i educació ambiental,  en la que coneixerem l’entorn natural de la Masia d’en Cabanyes i prendrem consciència de l’impacte dels residus a la biodiversitat.
Accés gratuït | Aforament limitat | RESERVAR