Diada de Sant Jordi 2016 a la Masia d’en Cabanyes

Homenatge a la poesia: Cabanyes i Llull 

V Lectura compartida i encadenada de poemes de Manuel de Cabanyes i d’altres autors

Amb motiu de la Diada de Sant Jordi, el Consell Comarcal del Garraf organitza anualment aquesta activitat als Jardins de la Masia d’en Cabanyes amb l’objectiu d’incentivar la lectura poètica i difondre el coneixement de Manuel de Cabanyes.

Enguany la proposta s’estructura en tres parts, una primera que pretén donar a conèixer la vida i obra de Manuel de Cabanyes, poeta romàntic que visqué a la Masia d’en Cabanyes, amb la lectura dels seus poemes i textos biogràfics, una segona dedicada a Ramon Llull, amb motiu de la commemoració del setè centenari de la seva mort, i una darrera que vol incentivar la lectura i el coneixement de diferents autors, on els participants podran escollir els poemes a llegir.

POESIA I LECTURA BIOGRÀFICA DE MANUEL DE CABANYES

  • Introducció a càrrec de Xavier Solà, especialista en aquest autor.
  • Poetes i poetesses llegiran els poemes de Manuel de Cabanyes (en català o castellà), que s’aniran intercalant amb les lectures biogràfiques voluntàries per part dels participants.

Ramon Llull, la literatura que salva

  • Homentatge a Ramon Llull, a càrrec d’Albert Soler, professor de literatura medieval a la Universitat de Barcelona i membre del comitè organitzador de l’Any Llull.

HOMENATGE A LA POESIA

  • Introducció a càrrec de Teresa Costa-Gramunt, poetessa.
  • Lectura lliure de poemes escollits, a càrrec de poetes, poetesses i tothom que hi vulgui participar.

Pels participants que vulguin improvisar la lectura lliure es disposarà una taula amb una selecció de llibres de poesia, i per aquelles/es que vinguin acompanyats dels seus infants, trobaran un espai de contes i llibres infantils, tot plegat gràcies a la col·laboració de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell.

En finallitzar les lectures podrem gaudir d’una selecció de cançons interpretades per la CORAL “LA VEU DE L’AULA”, de les AEUGG del GARRAF, que enguany celebren el seu 10è aniversari, i posteriorment Coquo Càtering i el Celler de Viticultors del Garraf ens oferiran un petit aperitiu i copa de cava. Així mateix qui ho desitgi podrà adquirir roses de la parada a càrrec de la Creu Roja.

BANNER

L’acte tindrà lloc el dissabte 23 d’abril de 2016, de 10 a 12h, serà conduit per la periodista Laura Marín i és obert a tothom que hi vulgui participar, destacant l’especial col·laboració de poetes i poetesses de la comarca, que faran la lectura dels poemes de Manuel de Cabanyes.