Diada de Sant Jordi 2018 a la Masia d’en Cabanyes

Un any més, els jardins de la Masia d’en Cabanyes van acollir la Diada de Sant Jordi.

La nostra jornada es va desenvolupar en tres àmbits literaris: reconeixement a Manuel de Cabanyes, el poeta romàntic per excel·lència al  país, paraules i recordatori en el centenari del naixement de Maria Aurèlia Capmany, defensora dels drets de la dona, de la llengua catalana, novel·lista, assagista, dramaturga i política, a càrrec de la comissaria de l’any M A. Capmany Marta Nadal i Oriol Pi de Cabanyes, amb lectures públiques de fragments de “Cartes impertinents de dona a dona“, “Mala Memòria” i “Això era i no era”.

Finalment la diada de Sant Jordi de la Masia d’en Cabanyes, va difondre  i compartir les creacions poètiques dels  poetes i poetesses de la comarca del Garraf. Enguany la “Invitació a la poesia” va anar a càrrec de Francesc Pasqual.

Compartim un fragment de la primera carta que es recull a “Cartes impertinents de dona a dona” de M. Aurèlia Capmany per acompanyar les imatges de la diada de Sant Jordi d’enguany a la Masia d’en Cabanyes.

Moltes gracies a tots i totes . Us esperem l’any proper.

” Benvolguda amiga:

Benvolguda senyora:

Molt senyora meva:

Benvolguda companya:

Estimada Caterina, Mercè o Isabel…..

Des de temps llunyà, des que van aprendre a escriure, les dones es fan passar les ganes d’escriure escrivint cartes. Els escriptors d’ofici – els homes- van concloure que les dones han nascut aptes per el gènere epistolar, com els canaris han nascut aptes per cantar, dins d’una gàbia penjada a la paret d’una galeria de l’Eixample. La carta permet les expansions del cor – les dones són sentimentals –, excusa el desordre –  les dones no tenen capacitat de síntesi –, no cal que les llegeixi ningú, tot just el destinatari si té prou paciència” 

Sant Jordi 2018