El 19 de maig torna la Nit dels Museus a VNG

Vilanova i la Geltrú se suma per 6è any consecutiu a la festa, sota el lema ‘Una nit, sis museus per visitar’

Dissabte 19 de maig, amb motiu del Dia Internacional dels Museus que se celebra el dia 18, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, el Museu Romàntic Can Papiol, l’Espai Far, el Centre d’Art Contemporani LA SALA, el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) i el Museu del Ferrocarril de Catalunya, obriran un any més les seves portes de nit per a celebrar conjuntament la Nit dels Museus. L’activitat està coordinada per la Regidoria de Cultura, i ha estat treballada conjuntament pels diferents equipaments per oferir un programa d’activitats ric i variat, que obri les portes dels museus a tota la ciutadania, especialment la que no els visita habitualment.

Els sis museus de la ciutat s’afegeixen per sisè any consecutiu a aquesta iniciativa europea oferint una programació especial adreçada a tots els públics. El Jaciment Arqueològic de Darró també oferirà una programació especial. A més, durant tot el cap de setmana els museus ampliaran horaris i oferiran visites i activitats. Els museus també obriran divendres 18 de maig coincidint amb la celebració del Dia Internacional dels Museus.

La regidora de Cultura, Blanca Albà, ha destacat en la roda de premsa de presentació que “es tracta d’una bona oportunitat per conèixer el ric patrimoni museístic de la nostra ciutat, en família o amb amics, i de recordar que aquests museus són al costat de casa i estan oberts durant tot l’any”. En l’acte de presentació l’han acompanyat la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, en representació del CIRMAC, Glòria García, que ha destacat l’ambient lúdic i festiu d’una Nit que cada any té més visitants; i la directora del Museu del Ferrocarril, Pilar García, que ha convidat tothom a gaudir d’un Museu recentment remodelat, que no deixa d’oferir novetats i sorpreses als visitants.

Durant la Nit dels Museus, tots els museus allargaran el seu horari habitual de tarda fins a la 1 de la matinada, a excepció de l’Espai Far que tancarà les seves portes a la mitjanit. La programació de la Nit dels Museus inclou com cada any actuacions musicals a càrrec dels alumnes de les tres escoles de música de la ciutat, i enguany, com a novetat, s’incorpora també la dansa gràcies a la col·laboració de cinc escoles de dansa de Vilanova i la Geltrú.

La Nit dels Museus ha anat augmentant la seva xifra de visitants any rere any, fins a sobrepassar els 8.000 en la darrera edició.

S’han programat diverses activitats des de les 19 fins a la 1 h de la matinada, com concerts, actuacions de dansa, visites comentades, tallers i activitats infantils, conta-contes i concursos. Alguns museus presenten exposicions temporals que es podran visitar lliurement, i el Museu del Ferrocarril comptarà amb servei de foodtrucks.

La programació inclou actuacions musicals a cadascun dels museus gràcies a la col·laboració de les tres escoles de música de la ciutat: l’Escola Municipal – Conservatori de Música Mestre Montserrat, l’Escola de Música Freqüències i Musicàrea Escola de Música. Per donar el tret de sortida a la Nit dels Museus, la Latin Band de l’Escola Conservatori Municipal de Música Mestre Montserrat, dirigida per Joan Pere Molina, durà a terme un concert inaugural a les 18.30 h a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer.

Una de les novetats d’aquest any en la programació de la Nit dels Museus és la participació de cinc escoles de dansa de la ciutat: Flow Center – Estudi d’arts escèniques, el Centre Gimnàstic Vilanova, l’Estudi de Dansa Rosa Mari González i Carme Gatell, l’escola de dansa Dance it i l’escola de Ball Teresa Carulla.

Pel que fa als concursos, n’hi ha tres: el concurs general, adreçat a tots els públics però pensat sobretot per al públic adult que haurà de  visitar els sis museus durant tot el cap de setmana; el concurs infantil “Descobreix els secrets de la Nit dels Museus”, amb un tríptic dissenyat enguany pels alumnes de l’Escola Municipal d’Art i Disseny; i el concurs d’Instagram, que enguany s’ha volgut promocionar especialment entre les joves i els joves, molt participatius a aquesta xarxa social.

Els premis dels concursos s’oferiran amb la col·laboració del Festival Vida, Viu Comerç, l’Estació Nàutica, Cota Zero, Juanitas Vilanova Beach Sports Festival, Arc Gestió Cultural, l’Auditori Eduard Toldrà, el Cicle Gaudí, l’Scaparium Vilanova Room Scape, el Pitch & Putt Portal del Roc, el Frankfurt Geniessen, l’Smöoy, i el Gremi d’Hosteleria de Vilanova i la Geltrú.

Podeu veure la programació de música i dansa detallada, així com els premis dels concursos i totes les activitats que es faran als museus els dies 18, 19 i 20 de maig, en aquest dossier. La programació també es podrà consultar a les webs dels respectius centres i a les xarxes socials.

També tindrà un seguiment al Twitter a través del hashtag #nitmuseusvng i #DIM2018