El CIRMAC – Masia d’en Cabanyes presenta la programació d’activitats familiars per aquesta primavera

La Masia d’en Cabanyes ha presentat avui la programació d’activitats familiars d’aquesta primavera. Propostes que volen contribuir a la celebració i reflexió al voltant del Dia Internacional de les Dones, a la sensibilització i educació mediambiental i d’altres orientades a contribuir en el desenvolupament dels infants en edat preescolar, conformen les activitats que el CIRMAC ha preparat.

Teresa Llorens i Carbonell, consellera delegada de patrimoni del Consell Comarcal del Garraf, ha destacat que “amb aquesta programació d’activitats volem apropar la cultura i el patrimoni cultural i natural que representa la Masia, al públic infantil i familiar”. La consellera també ha afirmat que “les propostes d’aquesta primavera representen els valors amb els quals ens comprometem com a equipament cultural i social: la igualtat, la sostenibilitat, el respecte al patrimoni natural i el benestar a través de la connexió amb natura i la música”.

La programació compren els mesos de març a juny, i s’inicia aquest dissabte 4 de març amb la proposta Contes per la Igualtat, una activitat de conta-contes a càrrec de la companyia teatral La Porta de Fusta que, de manera divertida i  a través del joc, farà reflexionar als infants sobre el que significa ser diferent o ser igual, i què passa quan ens atrevim a ser com som o com volem ser. Segons Patricia Salbi, de La Porta de Fusta, “aquesta és una oportunitat per reivindicar la paraula família perquè els contes són per a tothom, i també és una oportunitat per reivindicar la lluita contra els estereotips de gènere”.

L’Estaquirot Teatre arribarà just després de les vacances de Setmana Santa amb la proposta El Patufet, una versió en titelles creada per la companyia vilanovina l’any 1990. L’Estaquirot Teatre es va fundar l’any 1973, i destaca per la seva posada en escena a través dels titelles, elaborats per la pròpia companyia, que són la clau dels seus espectacles. La perfecció expressiva i plàstica dels titelles combinada amb la força dels actors, que s’expressen de manera àgil i divertida, aconsegueix captivar al públic de manera immediata. Olga Jiménez, de l’Estaquirot Teatre, ha anunciat que “en el nostre 50 aniversari ens acomiadem dels escenaris i farem dos actuacions del tradicional Patufet a la Masia d’en Cabanyes”. Les sessions es faran el dissabte 15 d’abril a les 17:30 h i 18:30 h.

El mes de maig arriba amb dues propostes, la primera és Música en família, adreçada a famílies amb infants d’entre 1 i 4 anys. Un taller que té per objectiu reforçar els vincles afectius i afavorir el desenvolupament dels infants a través de la música, amb moixaines, danses, jocs i l’ús dels instruments. La sessió es desenvoluparà el dissabte 20 de maig a les 12 h del migdia.

El diumenge 21 de maig, coincidint amb el Dia Europeu de la Xarxa Natura 2000, el CIRMAC proposa l’activitat L’esquirol Oriol vol net el corriol, que té per objectiu la sensibilització i educació ambiental, concretament a l’espai verd de la Masia d’en Cabanyes: el bosquet, un espai viu, amb un ecosistema que cal preservar. El bosquet forma part del paisatge i del conjunt arquitectònic de la casa-museu i és, alhora, un parc obert a la ciutadania. Des del CIRMAC, i coincidint amb aquesta commemoració, es vol conscienciar sobre l’impacte que tenen els residus en la biodiversitat i la importància cuidar els espais naturals, així com recuperar el relat històric de la creació d’aquest entorn i de l’ús que tenia antigament. Teresa Vidal, del Servei del Medi Natural i Litoral del Garraf, ha ressaltat que “aquesta proposta és una ocasió per fer aquesta descoberta de l’entorn de la Masia i, alhora, conèixer els valors mediambientals de la comarca i aprendre en família”.

El semestre d’activitats familiars clourà el dissabte 3 de juny amb la proposta Bany de bosquet i creativitat, a càrrec de Mercè Pedraza Creativa. Una activitat en què l’espai natural torna a ser protagonista, però aquesta vegada com a entorn que genera benestar i contribueix a despertar els sentits, per fer posteriorment un taller de creativitat. El tàndem natura i creativitat és clau per despertar els sentits i expressar-se lliurement, connectar amb l’entorn i amb un mateix per trobar l’equilibri. Mercè Pedraza és autora de llibres i tallerista especialitzada en escriptura creativa.

Les activitats familiars del CIRMAC se sumen a les propostes adreçades a un públic més adult i a les visites guiades habituals del museu, que es realitzen els caps de setmana entre les 11 i les 14 h.

Més informació, reserva i compra d’entrades aquí.

 

Programa

Activitats familiars de primavera al CIRMAC_2023