El CIRMAC participa en una nova edició de la Nit dels Museus que serà el 18 de maig

El dissabte 18 de maig se celebrarà una nova edició de la Nit dels Museus. Novament coincidint amb el Dia Internacional dels museus, la Masia d’en Cabanyes, el Víctor Balaguer, Can Papiol, el Museu del Ferrocarril, l’Espai Far i La Sala faran jornada de portes obertes fins a les 12 de la nit i oferiran actuacions musicals, dansa i oferta gastronòmica.

Els museus de Vilanova i la Geltrú, a més, estrenen una nova marca amb l’objectiu de fer difusió de les activitats organitzades de manera coordinada. El regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Jordi Medina, ha explicat que es tracta de “tenir més força en l’àmbit divulgatiu” i ha dit que la nova marca “presenta la diversitat i pluralitat dels museus i equipaments patrimonials de la ciutat”.

Una de les novetats destacades de la Nit dels Museus 2018 serà la possibilitat de visitar al Museu del Ferrocarril “un dels espais ferroviaris més valuosos que hi ha, la gran nau rehabilitada, de 1500 metres quadrats”. La directora de l’equipament, Pilar Garcia, destaca que per primer cop obrirà les seves portes aquest espai després de dos anys de treballs. Per això el museu ferroviari acollirà enguany el concert inaugural de la Nit dels museus.

Una altra novetat important serà la possibilitat d’anar dels del Museu Papiol fins a la Masia d’en Cabanyes gratuïtament i amb el trenet turístic al llarg de tota la tarda-nit. La presidenta del Consell Comarcal del Garraf creu que aquesta opció facilitarà el desplaçament fins a la Masia “on, a més hi haurà oferta gastronòmica per poder sopar”.

El Centre d’Art Contemporani La Sala oferirà per la Nit dels Museus una il·luminació especial de la façana, i acollirà, com tots els equipaments, actuacions de música i dansa. Anna Lleó, coordinadora d’espais escènics i visuals de l’Ajuntament ha valorat especialment el fet “de poder veure l’art des de noves perspectives”, amb la combinació de diferents disciplines artístiques.

Altres activitats al voltant de la Nit dels Museus són un concurs de dibuix ràpid, skchetching que el museu Víctor Balaguer organitza per dissabte, l’actuació de la Marxinde l’Escola Conservatori Municipal de Música a l’Espai Far dissabte i la recreació històrica que es farà al jaciment d’Aderró.

La Nit del 18 de maig també estaran en marxa tres concursos diferents per incentivar la visita a tots els equipaments museístics de la ciutat.

Els responsables dels diferents museus locals han volgut agrair la participació en l’activitat de les escoles de música i dansa de la ciutat així com de l’EMAID, l’escola Municipal d’Art i Disseny, que ha fet el disseny del fulletó dels concursos.