El diumenge 20 de març visita comentada “Elles. Parlen les dones de la Masia d’en Cabanyes. Un viatge a la seva història oblidada”

Un recorregut amb mirada feminista per la història de la nissaga i de la Masia d’en Cabanyes,  quatre dones protagonistes en aquesta ocasió d’un relat que ens permetrà conèixer la història cultural, social i econòmica del país i de la ciutat des d’una altra mirada.

Molt poques vegades la figura femenina ha estat protagonista de la història i la visió d’elles que arriba als nostres dies és des d’un punt de vista masculí. Succeeix així també als relats de la nissaga Cabanyes on els homes són els grans destacats. Per aquest motiu hem volgut rescatar de l’oblit les dones de la Masia i fer sentir la seva veu en la visita “Elles. Parlen les dones de la Masia d’en Cabanyes. Un viatge a la seva història oblidada”

La visita es desenvolupa al Centre d’Interpretacio del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes, una casa que il·lustra amb els seus espais intims la vida quaotidiana d’una familia benestat del segle XIX . Aquesta és una finca agrícola que fou residencia d’una família dedicada al comerç del vi i de l’aiguardent, viatgera, emprenedora, creativa (poetes, pintors, escriptors), una família que representa els valors de la il·lustració. A la Masia, en els seus espais íntims descobrim la bellesa d’una casa neoclàssica única al país però també, en la suposada neutralitat, s’hi copsa les relacions de poder, socials i de gènere de cada època, s’hi copsa l’estètica, la simbologia dels espais i la construcció d’identitats.

Invitem, doncs, a conèixer les protagonistes de la nissaga dels Cabanyes, provem de rescatar de l’oblit la seva trajectòria vital i personal precisament en un espai que suposadament és femení , l’espai privat de la família, associat aquest darrer al gènere femení. Us proposem conèixer aquestes dones i considerar-les com a coprotagonistes de la història cultural, social i econòmica del país i de la ciutat de Vilanova i la Geltrú. Com a mínim!

La visita és a càrrec d’Olga Jorquera d’ARC Gestió Cultural
Data: Diumenge 20 de març
Hora: 12h
Preu: 3,20 € per persona
Cal fer reserva prèvia  | Aforament limitat
CIRMAC. Masia d’en Cabanyes