Els Jardins de la Masia d’en Cabanyes acullen la presentació del llibre Perdidas de Silvia Aparicio

La Masia d’en Cabanyes va acollir divendres la presentació del llibre “Perdidas” de Silvia Aparicio. Una cinquantena de persones es van reunir als jardins de la Masia en un acte en que l’autora, a més, va desvetllar un relat novell de la seva propera novel·la

L’acte va estar conduit per David Mariño i la Núria Granell va ser l’encarregada de llegir un fragment del llibre que es presentava.

“Perdidas” és una novel·la de personatges, de sentiments, en la que la pròpia ciutat de Barcelona es converteix en l’eix central d’una difícil amistat, d’un dolç enfrontament entre dos dones que tan sols tenen en comú el trobar-se perdudes i el compartir un espai en el que sobreviure i llepar-se les ferides.

 

Lía i Adara  són dos dones que comparteixen pis a Barcelona.

Adara és una jove que fuig de la pressió dels seus pares i es matricula a la Universitat Autònoma només pel fet de distanciar-se de la seva família i alliberar-se dels seus progenitors. Barcelona serà la seva aliada on trobar la festa, el sexe, les drogues i buscar la seva identitat en una ciutat nocturna que es rendirà al seu atractiu  però que a la vegada la deixaria buida.

 

Lía és una jove psicòloga que ja no sap si pot o vol ser psicòloga, no es pot enfrontar a les dones que atén víctimes de violència de gènere perquè ella mateixa ha començat a perdre el rumb. Es perd buscant feina en altres oficis que no li recordin per què va estudiar psicologia. Però Barcelona està en plena crisi econòmica i de valors, no sap on cercar feina i la seva faceta de psicòloga la persegueix.

Lía i Adara, són dos mons que es repel·len i que a la vegada cohabiten en un mateix espai, on el caràcter d’Adara s’imposa al de Lía, en el que Lía es deixa arrossegar i fer per la seva companya de pis, per no entrar en conflicte. Però res és el que sembla, cada una amaga la seva pròpia història, les seves pròpies pors, els seus propis vicis. I és que Adara  i Lía es coneixeran per repel·lir-se, avorrir-se, i pot ser que en algun moment puguin trobar la causa de la seva angoixa. Si alguna cosa uneix a les dues  protagonistes és que estan Perdudes.

Nascuda a Barcelona, l’autora Silvia Aparicio, actualment viu a Cubelles i treballa des de fa anys com a educadora social d’atenció primària i s’ha format com a terapeuta narradora i comunitària.

L’autora assegura haver tingut sempre una vocació cap a l’escriptura: “fa anys em van publicar un conte a la premsa local en llengua catalana, l’Ànima s’amaga, i al 2015 vaig ser seleccionada per la iniciativa de Barcelona Lectures al Jardí destinada a promocionar autores que encara no han publicat, gràcies a un capítol que vaig presentar del llibre Perdidas”. Ara ha publicat aquest llibre i ja te apunt la seva segona novel·la, “Desencuentros”.