Es mostren peces i fotografies del llegat Cabanyes que són als magatzems.

MagatzemBlanca Giribet , llicenciada en Historia de l’Art, Màster en Museologia i Gestió del Patrimoni Cultural i investigadora de la col·lecció Cabanyes farà una visita a la Masia d’en Cabanyes sota el títol: “La col·lecció de la Masia d’en Cabanyes, obres exposades i peces al magatzem.

Aquesta visita temàtica, que tindrà lloc aquest dissabte a les 12h, es vincula a la feina que han fet conjuntament l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Consell Comarcal del Garraf d’ençà que la Masia d’en Cabanyes i el seu llegat van esdevenir públics. Aquest fet es va produir l’any 1975 i des d’aquell moment s’han restaurat més de 50 peces pictòriques. Així mateix hi ha hagut un treball de catalogació i  inventari  que ha suposat un coneixement cada vegada més acurat i ple de matisos, que ara es vol compartir i difondre a través d’aquesta visita temàtica. També es vol destacar la tasca de documentació de les obres i de la col·lecció pictòrica.

Val a recordar que el gruix important de la col·lecció de la Masia d’en Cabanyes es troba a la planta noble, als espais on la família Cabanyes va viure i on va desenvolupar la seva vida quotidiana, però també la seva passió cultural. No obstant, al magatzem de la Masia també hi ha peces del mateix llegat que no són a les parets de la planta noble i que es mostraran durant aquesta visita temàtica.

Per altra banda, el gruix del fons fotogràfic de la Masia d’en Cabanyes –especialment el vinculat a l’Alexandre de Cabanyes- que està a les reserves, també es digne de comentar i conèixer.