Jornades Europees del Patrimoni i la Masia d’en Cabanyes

default_media_image

 

El cap de setmana del 16 al 18 de setembre de 2016 Catalunya se suma a la celebració les Jornades Europees del Patrimoni , que enguany es dediquen a les persones que treballen pel coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni.

 

La Masia d’en Cabanyes – CIRMAC participa en aquesta celebració, i ho farà amb un cap de setmana ple de visites i activitats gratuïtes, que es detallen a continuació:

 

 

 

 

 

Divendres 16 de setembre
De 10 a 14h, Matí de portes obertes – Visita lliure al CIRMAC.

Dissabte 17 de setembre
– A les 11h i les 13h. Visites guiades
– A les 12h. Visita temàtica “Un món estrany, grotesc i oníric. Una mirada crítica als Disparates de Goya de la Masia d’en Cabanyes

XAV_0142-1

Els dotze gravats de Goya de l’Espai Goya de la Masia d’en Cabanyes han estat autentificats i són obres pòstumes d’assaig, fetes abans de la primera tirada. Peces úniques que es van adquirir per la família Cabanyes. Militars, comerciants, pintors, poetes i col·leccionistes, els responsables que aquestes singulars obres siguin a la Masia d’en Cabanyes.
Proposem una mirada crítica als Disparates de Goya: imaginació, llibertat creativa, modernitat…però també els enigmes i la crítica de l’autor al món que li va tocar viure.

– A les 20h: “Història recent de la Masia a través d’imatgesVideo Alexandre Cabanyes

Rafel Mestres, director de l’Arxiu Comarcal del Garraf, ens guiarà, a través de fotografies, pels moments de la vida del pintor Alexandre de Cabanyes i el seu entorn, i coneixerem quin tractament en fa l’Arxiu Comarcal d’aquest llegat. També es presentarà la pel·lícula “Homenaje a Alejandro de Cabanyes”, gravada l’any 1967 pel fotògraf vilanoví Jordi Mas.
L’activitat es realitzarà als jardins de la Masia, i en acabar podrem gaudir d’una copa de cava a la fresca, amb la col·laboració del Celler de Viticultors del Garraf.

 

Diumenge 18 de setembre
– A les 11h. Visita temàtica: “Pintura i gust col·leccionista de Josep Antoni de Cabanyes” JA de Cabanyes

A càrrec de Francesc Miralpeix, professor d’Història de l’Art Modern de la Universitat de Girona.
La història del col·leccionisme decimonònic a Catalunya té un episodi molt notable a la Masia d’en Cabanyes. A través de la figura del comerciant i escriptor Josep Anton de Cabanyes (1797-1852), home de món, poliglota, prototip del viatger il·lustrat tocat per la sensibilitat romàntica, reflexionarem sobre l’origen i les vicissituds de la seva exquisida pinacoteca, en bona part conservada a la Masia. La visita vol ser una passejada per aquelles obres més singulars de la col·lecció, a través de les quals podrem copsar la cultura i el gust de les elits burgeses dels primers decennis del segle XIX.

 

– A les 12h i les 13h. Visites guiades.

 

Totes les activitats i visites que es realitzaran durant les Jornades Europees de Patrimoni a la Masia d’en Cabanyes seran d’accés gratuït.

http://www.europeanheritagedays.com/