Josep Pla parla de la Masia d’en Cabanyes:

josep-pla-2-7de6fc51a6f0b4d4a53f14c11aa16d39

Josep Pla és uns dels escriptors catalans més destacats del segle XX. La seva Obra Completa  recull articles, poemes, diaris,…i està reunida en 47 volums editats per Ediciones Destino.

En aquesta obra descobrim un fragment en el que ens parla de Vilanova i la Geltrú, i en concret, de la Masia d’en Cabanyes i el seu darrer resident.

“Al nord de la població, seguint el torrent de la Pastera, hi trobarem la Masia d’en Parellada, anomenada també Masia d’en Cabanyes, propietat de la prestigiosa família d’aquest nom i on morí Manuel de Cabanyes i Ballester, el poeta romàntic dels primers decennis del segle passat. És una casa severa i plena de senyoriu, d’una elegància incomparable. Ja fa molts anys que vaig tenir l’honor de visitar-la en companyia dels meus vells amics, el pintor Alexandre de Cabanyes i Enric Cristòfol Ricart, el gravador de fama universal, que fou el meu amic de París el 1919. Conservo d’aquesta visita un record emocionant, que el temps no fa sinó acréixer cada dia que passa”.

20151116_122057  josep pla