La doble mirada: medi ambient i les arts, les vocacions del Dr. Martí Boada

Presentació a càrrec de Mònica Gallardo i Montornés, presidenta del Consell Comarcal del Garraf

A les 11h05 Parlament “CRISI AMBIENTAL: REALITAT O QUIMERA” a càrrec de Martí Boada , Doctor en Ciències Ambientals, Geògraf i Naturalista. Professor i Investigador.
A les 11h45 Presentació del llibre “POEMES DES DEL FINESTRAL, EL LLENÇOL DE LA NIT AMAGA EL BOSC”, amb la participació de CARLES DUARTE, poeta, lingüista, director de la Institució Cultural del CIC; NÚRIA PARÉS, coautora del llibre i arquitecte, i MARTÍ BOADA, coautor del llibre.


 

NOTA DE L’EDITOR, FRANCESC MESTRES:

La soledat compartida i l’exaltació de l’art

M’agraden els llibres que ens transporten a l’origen de tot, a l’essència, a l’ànima.

El binomi de l’humanista científic o científic humanista i l’arquitecta exploradora o exploradora de l’arquitectura ha creat un(s) escenari(s) de l’ànima, intitulat: Poemes des del finestral, el llençol de la nit amaga el bosc. Un escenari en el qual, i de bon principi, he tingut el privilegi de ser-hi, encara que subalternament. Viure de primera mà el creixement de les lianoides poètiques entre formes i versos de bona saó en l’acció de l’un i de l’altra és tota una experiència enriquidora, i de segur que també ho serà per al públic lector.

Aquest llibre és una manifestació palmària del paper de la poesia com a model de supervivència fonamentada en la fraternitat, l’atracció-repulsió dels elements, les formes i les criatures de l’univers (Octavio Paz). El «tout cherche tout…»  de la cal·ligrafia botànica i urbana, el traç en la mirada, tot això ens evoca territoris insospitats  per obra i gràcia de l’acció poètica compartida, rutes de verd plaent, limícola, poliquets, griva,  sotabosc, troncs, branques, deveses, borrons, heurons, fanga, biomassa foliar, plomissol, contenidors, arbres, capçades,  fanals/fars, terraprim asfàltic, gents, boscatge, bosc viari, tiges, troanes, abiotròfia, etc., i de realisme oníric, de la poetessa dels mots sense mot, de literatura arbrada, falsa eternitat apòcrifa, recollida selectiva, seducció, incertituds, bellesa, amors, latència, solitaris i solituds… I tot plegat fa que, com en la natura, generi un estat d’exaltació dels sentits i de sublimitat plàstica nodridors de saba poètica. Una obra excepcional!

I, per a acabar-ho d’arrodonir, tenim la mirada del poeta i amic Carles Duarte, un finestral més per a contemplar i descobrir aquest llençol de nit que amaga el bosc. Gràcies, Martí; gràcies, Núria, i gràcies, Carles.

F. de P. Mestres,
Editor, president d’El Cep i la Nansa

Vilanova i la Geltrú, 22 de juny de 2023