La Masia d’en Cabanyes i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes se sumen a la commemoració del 8 de març

‼️ A CAUSA DE L’ALERTA PEL CORONAVIRUS, L’ACTIVITAT CONTES PER LA IGUALTAT HA QUEDAT AJORNADA. Aviat us informarem de la nova data.

————————————————————————————————————————————————————————————————

La Masia d’en Cabanyes i el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC) se sumen a la commemoració del 8 de març i a la proposta que han fet de manera conjunta els museus de Vilanova: Dia Internacional de les Dones als museus de la ciutat.

En el cas del CIRMAC, en el marc dels “Diumenges en família a la Masia d’en Cabanyes” es presenta l’activitat “Contes per la igualtat”, que tindrà lloc el diumenge 15 de març a les 12 h. Es tracta d’una proposta per escoltar contes i històries de dones, contes no sexistes i per l’igualtat, que aniran a càrrec d el Grup de Teatre La Porta de Fusta i d’Eva Bolaño, Ninotaire.

L’activitat inclourà contes per a famílies i infants, una proposta per a créixer, aprendre jugar, experimentar, imaginar i interpretar a través de contes per la igualtat que posen en valor la vida de les dones que han destacat en diferents camps, o que volen sensibilitzar i trencar amb els rols de gènere i revisar alguns clàssics i estereotips masculins i femenins. Es tracta de visibilitzar i de contribuir a fomentar dubtes sobre la tradicional concepció del paper dels homes i les dones, a través de la literatura infantil.

La Porta de Fusta explicarà contes sobre Concepción Arenal, que no podia domar cocodrils i va acabar a la universitat, de la Marta que volia ser pagesa i de l’Oriol que es volia pintar les ungles blaves. Eva Bolaño ens aproparà a una manera diferent d’entendre els prínceps i les princeses amb “El príncep Ventafocs” i “La

Princesa Rebel”.

Teresa Llorens, consellera comarcal de patrimoni, recorda que “la Masia d’en Cabanyes és un espai patrimonial i museístic que acull activitats familiars que cerquen apropar l’art i la cultura a les famílies i generar l’esperit crític envers el nostre món. Commemorar el 8 de març amb literatura i famílies es vincula al passat de la Masia d’en Cabanyes com a espai d’art i cultura”.

A partir de les 11 h. els nens i les nenes, i les seves famílies podran gaudir dels jardins amb un recull de contes cedit per la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova. Per la seva part, Caves Jaume Serra oferirà refrescs. L’activitat és gratuïta.