La Masia d’en Cabanyes incrementa el nombre de visitants durant el 2013

El Consell Comarcal del Garraf ha treballat activament en aquests darrers anys en la dinamització de la Masia d’en Cabanyes com a espai de cultura i oci. Per una banda, l’objectiu i voluntat de posar en valor, conservar el patrimoni i el llegat Cabanyes i fer-ne difusió, mitjançant el desenvolupament de diferents accions i activitats, ha donat els seus fruits al llarg d’aquest darrer any.

IMG_0456

A través de diferents estudis s’ha confirmat l’autenticitat dels gravats de Goya i s’ha posat de relleu la importància d’altres peces del llegat, com el llit de Manuel de Cabanyes i el mobiliari de la biblioteca, gràcies a les col·laboracions de diferents especialistes. S’ha intervingut en certes peces pictòriques i de mobiliari de la col·lecció, mitjançant la seva restauració i conservació preventiva. També s’ha formalitzat el reconeixement com a museu en entrar a formar part de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Actualment està en procés de rebre el reconeixement BCIN (Bé Cultural d’Interès Nacional), que evidencia el valor arquitectònic de la Masia.

Aquestes accions, sumades a la tasca de promoció i divulgació de la Masia d’en Cabanyes (CIRMAC) i del programa d’activitats, fan que es posicioni com a un espai museístic més de la ciutat. De fet, 2.854 visitants han passat pel museu aquest darrer any, xifres que es mantenen respecte l’any anterior i que posen de relleu l’interès dels ciutadans i ciutadanes en conèixer aquest equipament, especialment amb visites de cap de setmana i grups escolars.

IMG_2061

Per altra banda, el programa d’esdeveniments de la Masia – com a espai d’oci, convencions i encontre d’empreses- també la posiciona com un espai que es va consolidant en aquesta línia d’activitat: 2.415 assistents als esdeveniments indica un increment del 53% per sobre de l’any anterior. Dels esdeveniments acollits, gairebé un 30% han realitzat una visita al museu, fet que constata la complementarietat de l’oci i la cultura i la singularitat de l’oferta. En quant a accions que s’han dut a terme en aquest àmbit, des de l’any anterior la Masia forma part de l’oferta d’equipaments de la ciutat on celebrar cerimònies civils de casament; s’ha reforçat el vincle amb els Convention Bureaux de la província de Barcelona i de Sitges, plataformes que dinamitzen el turisme de negocis; el mes d’octubre es va promoure una trobada sectorial d’empresaris i empresàries del sector esdeveniments conjuntament amb l’ADEG, que va generar molt bona acollida entre els participants, i es va realitzar un acord de col·laboració amb l’empresa vilanovina d’esdeveniments Sensaciones a la Carta.

Presentació Vida Festival

La voluntat de posar a disposició de la ciutadania aquest espai tan emblemàtic de la comarca també ha afavorit l’acollida del Vida Festival, que es celebrarà el proper mes de Juliol a la Masia d’en Cabanyes i que generarà un gran nombre de visitants. Els objectius pel 2014 se centren en seguir treballant en les diferents línies ja encetades i cercar noves col·laboracions que permetin apropar la Masia i les seves potencialitats a la ciutat de Vilanova, a la comarca i a les entitats i col·lectius culturals, socials i empresarials que puguin trobar en aquest espai patrimonial un lloc idoni per a desenvolupar les seves accions. Igualment, es programarà de nou una sèrie d’activitats que permetran la difusió i divulgació del patrimoni de la Masia d’en Cabanyes.