L’Arts i Natura Festival recull 900 euros en benefici del centre de recerca del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu

Més de 300 infants han pogut participar amb les seves famílies, a les activitats i tallers del festival a través de l’adquisició de l’entrada solidària, organitzat pel Consell Comarcal del Garraf

El Consell Comarcal del Garraf ha recollit 900 euros en benefici de la recerca del càncer infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu a través de l’Arts i Natura Festival, una proposta del Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes (CIRMAC).

L’Arts i Natura Festival s’ha celebrat els dies 11 i 12 d’octubre a les sales i jardins de la Masia d’en Cabanyes, una proposta solidària destinada a famílies i infants que ha aplegat més de trenta-cinc activitats i una seixantena de col·laboradors i col·laboradores vinculades majoritàriament a l’àmbit cultural i educatiu, però també al sector social, esportiu o mediambiental de la comarca, sense els quals el projecte no hagués estat possible.

Més de 300 infants han pogut participar, amb les seves famílies, a les activitats i tallers a través de l’adquisició de l’entrada solidària del festival, en què els contes, la música, el teatre o la màgia han tingut protagonisme, així com els tallers artístics i les activitats vinculades al descobriment del CIRMAC i la història de la Masia d’en Cabanyes.

En aquest sentit, la Consellera Teresa Llorens ha destacat que “la missió i els objectius d’un centre patrimonial com el CIRMAC s’enfoquen a comprendre el patrimoni, protegir-lo, valorar-lo, fer-ne difusió i compartir-lo amb la ciutadania. Per la consellera “amb l’Arts i Natura Festival hi afegim un objectiu social i de compromís amb els valors de la solidaritat i la cooperació com a eixos centrals”.

En aquest sentit, Llorens ha afirmat que  “volem que les persones que ens visiten durant el aquest festival recordin l’espai patrimonial i la història i també cerquem el seu compromís amb la solidaritat. Hem de concloure després de l’edició d’enguany que estem en un bon camí”.

L’Arts i Natura Festival és una proposta que va iniciar-se l’any 2014 en petit format i amb un nom diferent, aleshores amb l’única col·laboració de les persones grans del programa “Garraf Tallers – L’herència dels Grans” que posaven els seus coneixements a disposició dels infants participants. Des del seu origen, el festival ha anat evolucionant i creixent, tot i que mantenint sempre la voluntat d’arribar al públic infantil i familiar, el compromís cívic i amb l’entorn – treball amb la comunitat local- i la dinamització de la Masia d’en Cabanyes i el CIRMAC com a espai de cultura i aprenentatge.

L’any 2016 el festival esdevé un projecte solidari, amb l’objectiu que “famílies ajudin a d’altres famílies”, convertint-se en lema fruit del treball i col·laboració amb l’Economat i Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú. En aquest sentit, el festival es consolida com a espai de recapte per a l’Economat, recollint en aquesta edició productes tant d’higiene personal – infantil i d’adults- com d’alimentació: oli, sucs o llet.

En el mateix àmbit solidari, enguany la organització ha volgut fer un pas més enllà i, com a novetat, ha apostat per destinar el recapte de les entrades a la investigació del càncer infantil, a través del centre de recerca de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

L’Arts i Natura Festival seguirà treballant en el futur per a unir art, lletres, música, dansa, contes, literatura, natura, compromís cívic i solidaritat als espais del CIRMAC i la Masia d’en Cabanyes, i emplaça les famílies i les entitats col·laboradores a la propera edició la tardor de 2020.