L’habitació d’Alexandre de Cabanyes

Llit

Aquesta habitació és la més recent de la planta noble, ja que el seu ús és el que més s’ha allargat en el temps, des de l’estança original, de la que resten molts elements, a les aportacions i canvis que hi va fer Alexandre de Cabanyes, qui va viure a la masia fins l’any 1972.

El mobiliari Estil Imperi, en molt bon estat de conservació, conviu amb el llit modern, sobre el qual es conserva encara l’argolla que corresponia al domàs original, el cortinatge que cobria el llit.
Un dels elements que més destaquen de l’estança és el bany dividit en dos trams a banda i banda del llit central, on trobem la banyera, el bidet i la pica, amagats darrere unes fines cortines i que corresponen a una de les obres realitzades per Alexandre de Cabanyes ja en el segle XX. També és una intervenció del seu moment la comunicació a través d’un moble de l’habitació amb la biblioteca, a la sala contigua.

La presència d’Alexandre de Cabanyes en aquesta habitació es completa amb la instal·lació d’una de les seves pintures de gran format, on representa la seva filla Núria, que morí el 1942 de tuberculosi, acompanyada d’estris del pintor com la paleta de colors o la taula de treball.