Nits d’Estiu a la Masia d’en Cabanyes: una proposta per conèixer el museu i gaudir de música en directe els divendres del mes d’agost

Nits d’Estiu a la Masia d’en Cabanyes” és una proposta per conèixer el museu i gaudir dels jardins amb actuacions musicals en directe durant els divendres d’agost.

A partir de les 19 h, una visita comentada al museu permetrà als visitants conèixer la història, les col·leccions i el llegat de la família Cabanyes, una nissaga que estimà la música i les arts, la cultura i la creació, i que va marcar la història del segle XIX al nostre país amb la introducció del Romanticisme.

Tot seguit es podrà gaudir de música en directe al jardí: el jazz brasiler de Vontade Trio (11 d’agost), el concert de guitarra i loops amb Ale Rod (18 d’agost) i la rumba d’autor de Dumingu (25 d’agost), tot plegat acompanyat d’una copa de cava del Celler de Viticultors, col·laborador de la proposta.

Vontade Trio és un conjunt format per Marc Capardón al piano, Víctor Torrent a la bateria i Iñaki Ramos al baix, una formació – dels quals dos son docents a l’Escola de Música Freqüències – que explora el Brazillian Jazz dels anys seixanta i setanta amb una perspectiva contemporània, fusionant Jazz amb Bossa Nova, Samba, Afoxé, Maracatú i més estils brasilenys. Destaca per la seva capacitat d’improvisació i interacció amb el públic.

Ale Rod és Alejandro Rodríguez, guitarrista, compositor, productor musical i docent a l’Escola de Música Musicàrea. En aquesta proposta a la Masia farà de músic i de DJ, tocant guitarres i teclats i instruments virtuals que combinarà amb diverses capes de loops. Ale Rod genera atmosferes més que cançons, paisatges més que simfonies, crea ambients únics a cada concert però sempre dins les seves preferències, Jazz, Neosoul, electrònica, Deep House i Funk.

Dumingu és un autor, David Andreu, i un productor, Vidal Soler. Ambdós, vilanovins, han escrit, compost i enregistrat dos àlbums que es podrien encasellar com a rumba d’autor. “Ensèriu?” és el seu àlbum de debut (2000), en què s’hi copsa tot allò que els fa vibrar, l’alegria de viure i la bona vida. El seu segon àlbum és “Ganes de Brassens” (2022), un homenatge al cantautor francès a través de deu versions rumberes i en català de les seves cançons.

El cartell de les “Nits d’Estiu” ha estat realitzat per l’artista vilanoví Chema Peral, que n’ha il·lustrat i dissenyat la imatge. Peral, un apassionat del dibuix, ha treballat per premsa (Daily Telegraph, El País, Diari ARA, La Directa), ha dibuixat cartells per festivals de música, portades de discos i ha realitzat la gràfica de campanyes publicitàries. Té editats diferents còmics, entre ells “Esperando a Jean Michel” (Apa Apa còmics, 2013) i “Budapest” (Ediciones La Cúpula, 2018).

Les “Nits d’Estiu a la Masia d’en Cabanyes” tindran lloc els divendres 11, 18 i 25 d’agost, en horari de 19 a 22 h. Les reserves i compra d’entrades es poden fer a través de la pàgina web www.masiadencabanyes.cat a partir del 30 de juny.

La programació d’estiu a la Masia d’en Cabanyes consta també d’altres propostes, com un espectacle de Festa Major, el Cinema  a la Fresca -ambdós de caire familiar – o l’Escape Room que es realitzarà al setembre.

En Maginet Tap de Bassa, una adaptació per a titelles del conte escrit per Bienve Moya (2004), es realitzarà el dissabte 29 de juliol a les 12 h, i formarà part de la programació de Festa Major de la ciutat. L’espectacle, de petit format i amb aforament limitat, és una producció de La Companyia Peus Grossos i la interpretació és a càrrec de Clara Soler Mañé i Alba Llorens Domingo. Per a assistir-hi, cal fer la reserva prèvia a través de la pàgina web www.masiadencabanyes.cat, l’entrada és gratuïta.

Així mateix, amb motiu de la Festa Major, aquest museu oferirà visites comentades gratuïtes els dies 29 i 30 de juliol i 5 i 6 d’agost, per les quals també caldrà també  adquirir les entrades a través del web.

El dissabte dia 2 de setembre al vespre, gràcies a l’acord de col·laboració entre el museu i l’entitat Cineclub Sala1, s’ha programat Cinema a la Fresca als jardins de la Masia, amb la projecció de la pel·lícula Retorn al futur, adreçada a un públic jove i familiar. Les entrades, que tindran un cost de 3 euros, es podran adquirir a través del web https://www.entrapolis.com/entrades/back-to-els-vuitanta-retorn-al-futur a partir del 10 de juliol.

L’Escape Room El llibre prohibit és la darrera de les propostes que conformen la programació d’estiu a la Masia d’en Cabanyes, una activitat on els i les participants tindran com a missió salvar un dels llibres més importants de la història de la humanitat, un dels tresors més buscats i més perillós del món que podria fer canviar el transcurs de l’existència. El llibre prohibit s’oferirà els dies 15, 16, 22 i 23 de setembre, amb sessions a les 19 i a les 20h30 amb aforament molt limitat. Les reserves es podran realitzar a través del web de la Masia d’en Cabanyes a partir del 17 de juliol.