Nova proposta d’activitats educatives a la Masia d’en Cabanyes per aquest nou curs

Activitats educatives

El Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes i la Masia d’en Cabanyes proposen per a aquest curs cinc activitats educatives, que permeten descobrir el segle XIX i el Romanticisme a través del llegat dels Cabanyes.

Destaca l’activitat “Els Goya de la Masia d’en Cabanyes: història, art i col·leccionisme”, una proposta entorn als “Disparates” de Goya, dotze gravats que es troben de nou a la Masia després de la seva restauració. Els objectius d’aquesta activitat se centren en el coneixement de l’obra que es mostra i de Goya com a gravador, així com el seu context històric i social: des de la Constitució de Cadis del 1812, els canvis amb Ferran VII i d’altres fets històrics del moment. També pretén relacionar Goya amb la col·lecció i la vessant col·leccionista dels Cabanyes, així com posar de relleu els vincles entre l’artista i Manuel de Cabanyes, ambdós representants de l’estètica romàntica i el Romanticisme. Finalment se’n fa una lectura moderna que vol fer reflexionar a l’alumnat. Aquesta proposta està adreçada a estudiants a partir de 4rt d’ESO.

Les activitats “Com vivien abans? Descobrim el segle XIX” i “La vida del segle XIX. Descobrim la Masia d’en Cabanyes” se centren conèixer la forma de vida i els invents del segle XIX, tot a través de les estances i mobiliari de la planta noble de la Masia d’en Cabanyes i de l’exposició permanent del centre d’interpretació, apropant l’alumnat, al mateix temps, a conèixer la família Cabanyes i la seva relació amb el Romanticisme. Aquestes dues activitats van dirigides a alumnes a partir de cicle infantil i cicle mitjà respectivament, en diferents formats.

Altres activitats combinen la visita al CIRMAC i als espais nobles de la Masia amb el gaudi del seu entorn: “Picnic, art i cultura: la Masia d’en Cabanyes” i “Combinat cultura i esport a la Masia d’en Cabanyes”. La primera activitat proposa completar la jornada de lleure al Pícnic amb una visita guiada al CIRMAC i la segona combina la immersió en la història del segle XIX amb una cursa d’orientació pels voltants de la Masia.

Aquesta proposta, dissenyada per a diferents nivells educatius, s’adreça tant a centres del Garraf com de la resta de comarques i està disponible aquí, al web del Consell Comarcal del Garraf, al catàleg educatiu del Garraf “Aula Viva” i la web de l’IMET Vilanova.