Presentació de la reedició del llibre “Les Masies del Garraf. Volum II”

Aquest llibre dóna a conèixer les masies de la comarca i una bona part del treball artístic del pintor vilanoví Pau Roig i Estradé.

Masies del Garraf 2

Vilanova i la Geltrú, 13 d’abril de 2015. Dins la programació de Primavera de la Masia d’en Cabanyes, el diumenge 19 d’abril a les 12h tindrà lloc la presentació de la reedició del llibre “Les Masies del Garraf. Volum II”.

A través d’aquesta publicació, el Consell Comarcal del Garraf i El Cep i la Nansa Edicions volen donar a conèixer les masies de la comarca i una bona part del treball artístic del pintor vilanoví Pau Roig i Estradé.

El llibre, que pertany a la col·lecció de l’Arç al Traç, inclou textos d’Àngels Parés, Isabel Coll, Vicenç Carbonell, Antoni Sagarra, Queti Vinyals i Josep-Lluís Palacios i 45 dibuixos d’una sèrie de paisatges, del Fons Pau Roig Estradé, propietat de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

Fragment del text de presentació d’Isabel Coll:

Davant de la multiplicitat del món, de la multitud d’objectes que es presenten davant dels seus ulls, l’artista n’efectua una selecció i, davant de qualsevol gènere, ja sigui un paisatge, un retrat, una natura morta o un ideal abstracte, en presenta el seu punt de vista personal. Hem arribat a aquesta conclusió després de la reflexió que ens ha comportat l’anàlisi de la sèrie de paisatges que conformen aquest llibre, unes obres que són subtils demostracions de com aquest gènere ha estat el llenguatge preferit i la passió del pintor i dibuixant vilanoví Pau Roig i Estradé. Un artista del qual podem dir, sense cap mena de por, que en la captació de la natura va trobar el mitjà més apropiat per a descriure la seva emoció, el millor vehicle amb el qual exposar el seu sentiment personal més íntim, perquè, en definitiva, el paisatge és la síntesi d’un espectacle, d’un conjunt de fenòmens que l’artista agafa d’una manera particular, que percep i mira des del seu propi angle i amb la visió que el seu ull l’imposa.