Programació de Sant Jordi a la Masia d’en Cabanyes

Programació de Sant Jordi a la Masia d’en Cabanyes

22 d’abril a les 12 del migdia


Presentació del llibre “Manuel de Cabanyes. Poemes essencials. Selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes”

A càrrec de Glòria Garcia, presidenta del Consell Comarcal del Garraf; Francesc de P. Mestres, editor d’ El Cep i la Nansa Edicions; Xavier Solà de Andrés, professor i cabanyista, i Oriol Pi de Cabanyes, escriptor i curador de l’obra.

Francesca Roig, intèrpret i Teresa Costa-Gramunt, escriptora, faran lectura dels poemes.

 

 

 

 

23 d’abril a les 10 del matí


HOMENATGE A LA POESIA: MANUEL DE CABANYES I PALAU I FABRE – VI Lectura compartida i encadenada de poesia

Un any més el “Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” de la Masia d’en Cabanyes, commemora la Diada de Sant Jordi amb un homenatge a la poesia. Enguany VI lectura compartida i encadenada. Homenatge a la poesia: Manuel de Cabanyes i Palau i Fabre.
Aquest Sant Jordi, a més de la lectura encadenada de poemes de Manuel de Cabanyes – una tradició de ja fa 6 anys – i com és habitual en les darreres edicions el “Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” col·labora amb l’Any Palau i Fabre en la difusió de la seva obra poètica.
Finalment, l’encadenat de paraules i poemes, conclou amb l’homenatge a la poesia amb la participació d’aquells i aquelles que vulguin posar-hi la seva veu.
Celebrem l’homenatge amb la convicció que el reconeixement i la memòria dels nostres poetes i poetesses, la poesia encadenada, la creació literària i la participació ciutadana –a la casa on va viure i va escriure Manuel de Cabanyes– ens acosten a la figura de Manuel de Cabanyes i als poetes i poetesses que ens conviden a una lectura sobre la ciutat i el país.

PROGRAMA

Acte conduit per la periodista Laura Marín

LECTURA POÈTICA I BIOGRÀFICA DE MANUEL DE CABANYES
Presentació a càrrec de Xavier Solà de Andrés, “cabanyista”, especialista i estudiós de l’autor.
Lectura voluntària i encadenada de poemes seleccionats a partir del llibre “Manuel de Cabanyes. Poemes essencials amb selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes”, que s’intercalarà amb la lectura de relats biogràfics de l’autor.

JOSEP PALAU I FABRE I LA LLIBERTAT
Presentació de la vida i obra de Josep Palau i Fabre a càrrec de Joan Noves, president de la Fundació Palau i especialista en l’autor, amb la col·laboració de Teresa Costa-Gramunt, poetessa. Acte seguit es farà lectura lliure de la seva poesia, a partir del llibre Poemes de l’Alquimista.

HOMENATGE A LA POESIA
Presentació a càrrec de Maria Rosa Nogué, escriptora.
Lectura lliure i voluntària de poesia.

L’acte és obert a la participació ciutadana i tindrà lloc als Jardins de la Masia d’en Cabanyes el dia 23 d’abril a partir de les 10h del matí.
En finallitzar les lectures podrem gaudir d’un petit aperitiu i copa de cava, gentilesa de Coquo Càtering i del Celler de Viticultors del Garraf. La Biblioteca Armand Cardona Torrandell oferirà un espai de lectura de contes infantils així com una selecció de llibres de poesia. També es podran adquirir roses gràcies a la col·laboració de la La Creu Roja.