Programació de Sant Jordi 2018 a la Masia d’en Cabanyes

22 d’abril a les 11 del matí


VII LECTURA COMPARTIDA I ENCADENADA A LA MASIA D’EN CABANYES  

HOMENATGE A MANUEL DE CABANYES I LA POESIA  

HOMENATGE A MARIA AURÈLIA CAPMANY  

PROGRAMA

Un any més el “Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” de la Masia d’en Cabanyes, commemora la Diada de Sant Jordi amb un homenatge a la poesia. Enguany VII lectura compartida i encadenada. Homenatge a la poesia, Manuel de Cabanyes i Maria Aurèlia Capmany.

Aquest Sant Jordi, a més de la lectura encadenada de poemes de Manuel de Cabanyes – una tradició de ja fa 7 anys, el “Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” col·labora amb l’Any Maria Aurèlia Capmany en la difusió de la seva vida i obra.

Finalment, l’encadenat de paraules i poemes, conclou amb l’homenatge a la poesia, amb la participació d’aquells i aquelles que vulguin posar-hi la seva veu.

Celebrem l’homenatge amb la convicció que el reconeixement i la memòria dels nostres poetes i poetesses, la poesia encadenada, la creació literària i la participació ciutadana –a la casa on va viure i va escriure Manuel de Cabanyes– ens acosten a la figura de Manuel de Cabanyes i als poetes i poetesses que ens conviden a una lectura sobre la ciutat i el país.

L’acte és obert a la participació ciutadana i tindrà lloc als Jardins de la Masia d’en Cabanyes.
Acte conduit per la periodista Laura Marín

11h - LECTURA POÈTICA I BIOGRÀFICA DE MANUEL DE CABANYES
Presentació a càrrec de Xavier Solà de Andrés, “cabanyista”, especialista i estudiós de l’autor. Lectura voluntària i encadenada de poemes seleccionats a partir del llibre “Manuel de Cabanyes. Poemes essencials amb selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes”, que s’intercalarà amb la lectura de relats biogràfics de l’autor.

11h45 a 12h – PAUSA APERITIU
Gentilesa de Coquo Càtering i Celler de Viticultors del Garraf, que col·laboren a l’acte oferint un petit aperitiu i copa de cava.

12h - LECTURES DE MARIA AURÈLIA CAPMANY
Presentació de la vida i obra de l’escriptora a càrrec de Marta Nadal, comissària de l’Any Maria Aurèlia Capmany, professora de llengua i literatura catalana i crítica literària, amb la col·laboració de l’escriptor Oriol Pi de Cabanyes. Acte seguit es farà lectura encadenada d’una selecció de fragments de la seva obra.
12h45 - HOMENATGE A LA POESIA
Lectura lliure i voluntària de poesia, amb introducció per part del poeta vilanoví Francesc Pasqual i Moster.