Protagonistes de la transició al Garraf es reuniran en el marc de l’exposició “Catalunya en Transició”

Catalunya en TransicióProtagonistes de la transició al Garraf es reuniran aquest divendres a la Masia d’en Cabanyes en el marc de l’exposició “Catalunya en Transició”, una mostra itinerant produïda pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, que es pot visitar fins el 30 d’abril.

Dins el programa d’activitats paral·leles a l’exposició, el Consell Comarcal del Garraf i l’Institut d’Estudis Penedesencs organitzen la Taula Rodona “La Transició al Garraf”. L’acte, previst pel divendres 25 d’abril a les 19h, aplegarà diferents representants de partits polítics, sindicats i també de l’àmbit social i educatiu, com Bordegassos, la Talaia i el Moviment de Renovació Pedagògica al Garraf, protagonistes de la Transició, amb l’objectiu de realitzar una reflexió política, social i educativa de la Transició a la comarca.

A la taula rodona participaran, entre d’altres, Àngels Parés, representant d’Esquerra Republicana; Assumpta Baig, de La Talaia, Agrupació Excursionista de Vilanova i la Geltrú; Ramon Cano, representant d’UGT; Jaume Casanovas, del Partit dels Socialistes de Catalunya; Sixte Moral, representant del Moviment de Renovació Pedagògica al Garraf; Ferran Ignasi Llombart, del Partit Popular de Catalunya; Esteve Orriols, de Convergència i Unió; David Rubio, d’Iniciativa per Catalunya – Verds i José Toledano, representant de CCOO. La taula serà moderada pel Vicepresident de l’Institut d’Estudis Penedesencs, Albert Tubau.

L’exposició “Catalunya en Transició” pretén oferir una mirada catalana sobre la transició des dels àmbits: el moviment social, el final de la dictadura, la cultura i la llengua, les primeres eleccions i el reestabliment del català, els consensos i condicionants i el restabliment de l’autogovern.