Recull d’activitats Primaverals a la Masia d’en Cabanyes

El “Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” volem ser una referència per al públic familiar. En aquest sentit, en el disseny d’activitats del CIRMAC els nens i nenes, les famílies i les propostes que permeten interactuar cultura, art i famílies,  tornen a ésser destacades en la proposta d’activitats de l’any 2019.

Amb l’arribada de la primavera la proposta que presentem des del “Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’En Cabanyes” plantegem  de nou  propostes per a gaudir en família en un moment que coincideix el bon temps i les ganes d’estar a l’aire lliure. En aquest sentit, els espais verds i  el jardí són l’excusa per apropar-se a la Masia.

Proposem de nou activitats on  la creativitat, la curiositat i l’ interès per l’art vagin junts: Ser artista, conèixer les peces més singulars i més emblemàtiques del museu, descobrir i compartir inspiracions, veure, potser per primera vegada, la cúpula de la sala de la música d’un palau Neoclàssic i la biblioteca del poeta, fer joies i viure l’experiència de conèixer i vestir la indumentària del segle XIX , són algunes de les sensacions que volem que s’emportin els nens i nenes a casa, sempre de la mà dels pares i les mares, a través de les nostres activitats i tallers.

Enguany, de manera especial hem preparat conjuntament amb la resta de Museus de Vilanova i la Geltrú per a la commemoració del 8 de març “Hi havia una vegada dones. Contes als museus de Vilanova”, amb la voluntat de compartir els valors de la igualtat en clau infantil i juvenil  a través de contes, relats i històries de dones. Els museus amb aquesta activitat reafirmem  que els feminismes i la igualtat han de tenir protagonisme en tots els àmbits de la vida social, política, econòmica, en els espais de la creació cultural i educatius. Per tant , també en els museus de la ciutat de Vilanova i la Geltrú .

Aquesta primavera trobareu activitats pensades per a tothom :

Tallers

Una passejada per descobrir l’entorn i la història de la Masia i plantar flors al seu jardí, amb “La primavera a la Masia d’en Cabanyes. Explorem i posem color al seu jardí” per a fer en família el dia 7 d’abrilel 20 d’abril hi haurà un taller de fang amb la ceramista ribetana Lídia Serra, proposta de Setmana Santa, i el 4 de maig, Music Training Lab ens oferirà un “Drum circle” per a fer en família, on els ritmes i els sons fets pels propis participants ompliran de música els jardins.

Contes i històries als Museus de Vilanova i la Geltrú, amb motiu del Dia Internacional de les dones.

 El 16 de març Al espais íntims i nobles de la Masia d’en Cabanyes : el menjador , la sala de musica i la sala russa. El Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes ens sumem a la proposta dels museus de la ciutat de Vilanova. Dones, donetes i donasses, escriptores i poetes, de la mà de Rosa Mª Nogué, Teresa Costa-Gramunt, escriptores, i de Rosa Soler Vendrell, psicòloga-ecofeminista i membre del Casal de Dones. Les tres contistes explicaran Contes i històries d’Emliy Dickinson, “El Regal” – en aquest cas escrit per  Rosa Mª Nogué i il·lustrat per Glòria Fort – i altres narracions de nenes i dones que ens inspiren: princeses avorrides de ser roses, princeses amb empremta, prínceps ventafocs i nenes que volen alt… El CIRMAC recupera  “ El Regal”  un conte amb orientació no sexista que qüestiona els tòpics de la divisió d’actituds i aptituds segons el sexe que es reprodueixen en el joc i a la vida social  que serà explicat per la pròpia autora. Els altres contes i històries, visibilitzen i difonen la figura d’Emily Dikinson i plantegen la literatura infantil – i els contes – des d’una òptica feminista i per a la recerca de la igualtat real: les nenes seran el que vulguin ser  i  Hi ha alguna cosa mes avorrida que una princesa rosa ? de Raquel Diaz Reguero.

Sant Jordi 2019

En motiu de la propera Diada de St. Jordi, el 14 d’abril es realitzarà la VIII lectura compartida i encadenada de poesia en un acte que vol posar de relleu la figura del poeta Manuel de Cabanyes i enguany especialment, a les dones poetes.

Visites temàtiques

El 17 de maig, en el marc del Cicle de visites temàtiques  “El món a l’època dels Cabanyes” a càrrec de Francesc Carnicer, “1820 Londres-Vilanova. Un piano Clementi en un vaixell d’aiguardents” , a càrrec de la pianista Marina Rodríguez Brià i “Un món estrany, grotesc i oníric. Una mirada crítica als Disparates de Goya”.

El 2 de juny, pels aficionats a la vinicultura, presentem  el llibre “Raïms. Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins”  amb passejada entre vinyes i tast de vins a càrrec de Lluís Giralt.

Nit dels Museus

El Dia internacional dels Museus, 18 de maig, obrirem les portes durant “La Nit dels Museus” amb música en directe afegida al plaer de visitar al capvespre i a la nit el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes.