Retrat d’Alexandre de Cabanyes pintant al seu estudi de París, de Francesc Sardà i Làdico
1880
post-template-default,single,single-post,postid-1880,single-format-standard,theme-stockholm,has-dashicons,stockholm-core-2.3.2,woocommerce-demo-store,woocommerce-no-js,tribe-no-js,select-theme-ver-9.3,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-single-product-thumbs-below,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Retrat d’Alexandre de Cabanyes pintant al seu estudi de París, de Francesc Sardà i Làdico

A l’Avui parlem d’avui fem referència a una de les peces que podeu trobar a l’exposició de la planta inferior de la Masia d’en Cabanyes, on tenim diferents pinzellades, en forma d’escrits o d’imatges, d’alguns dels membres més destacats de la família que dona nom a la casa. En aquest cas ens fixem en Alexandre de Cabanyes. La historiadora de l’art, Blanca Giribet, ens en parla dins l’article “Redescobrim les col·leccions de la Masia Cabanyes. Noves aportacions a la documentació”, que trobem dins el llibre “La Masia d’en Cabanyes. Arquitectura i col·leccions singulars”.

 

Retrat d’Alexandre de Cabanyes pintant al seu estudi de París, de Francesc Sardà i Làdico, oli sobre tela,   c. 1900. En l’inventari de 1974 i a la documentació de la Masia apareix com a obra de Joan Sardà. Però no és obra seva sinó del seu fill Francesc Sardà i Làdico (Barcelona 1877 – 1912). Caldria situar aquesta obra cap al 1900, ja que A. de Cabanyes no s’instal·la al seu estudi de París fins a aquesta data.

 

Copia de IMG_0516