Sala de la música

Sala de la música

La sala de música constitueix un dels espais més evocadors del Romanticisme de la Masia d’en Cabanyes. No en va, la música era una de les principals aficions de la burgesia del segle XIX, i especialment en l’època romàntica va ocupar un paper preeminent en les arts, considerant-se el medi idoni per expressar una de les principals premisses del moment, la llibertat.

Amb una atmosfera molt afrancesada, un dels elements principals d’aquesta estança és la cúpula que cobreix l’espai, pensada per a la millor acústica de la sala i causant de la finestra cega de la façana principal. També és destacable la porta falsa que trobem en una de les parets i que té com a funció mantenir la simetria de l’espai.
En quant als instruments, destaquem el piano Clementí, adquirit a Londres, i l’arpa Estil Imperi, importada des de París, totes dues peces de principis del segle XIX. Per altra banda, aquesta mateixa sala acull gran part del fons pictòric del llegat que ens permet explicar l’afició per les arts de la nissaga Cabanyes.