Sant Jordi a la Masia d’en Cabanyes. Xª Lectura compartida i encadenada de poesia

DIADA DE SANT JORDI A LA MASIA D’EN CABANYES

25 d’abril a partir de les 11h

X LECTURA COMPARTIDA I ENCADENADA DE POESIA
MANUEL DE CABANYES – FELÍCIA FUSTER – HOMENATGE A LA POESIA

El Centre d’interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes. Masia d’en Cabanyes celebra la Diada de Sant Jordi fent homenatge a la poesia. Recordant el poeta Manuel de Cabanyes i enguany en especial a Felícia Fuster, en el centenari del seu naixement.  

L’acte, que serà conduït per la periodista Laura Marín, encadenarà paraules i poemes de Cabanyes, Fuster i d’altres autories, a través de la veu de poetes i de totes aquelles persones que hi vulguin participar.

La Bilbioteca Armand Cardona Torrandell posarà a disposició una selecció de llibres.

Per a participar-hi cal fer inscripció prèvia al correu info@arccultural.cat, indicant si hi assistireu com a públic o posant veu a les lectures.

PROGRAMA:

11h – HOMENATGE A MANUEL DE CABANYES (1808-1833)
Poeta, escriptor, traductor, el romàntic d’abast més internacional de la ciutat de Vilanova.

Lectura encadencada de poemes seleccionats del llibre Manuel de Cabanyes. Poemes essencials amb selecció, traducció i comentaris d’Oriol Pi de Cabanyes, amb introducció a càrrec de Xavier Solà de Andrés, especialista i estudiós de l’autor.

11h45 – HOMENATGE A FELÍCIA FUSTER (1921-2012)

Poeta, pintora i traductora, una de les veus més singulars de la literatura contemporània.

Presentació a càrrec de Mercè Foradada, escriptora. Lectura dels seus poemes a partir del recull Obra poètica, una publicació a cura de l’escriptora Lluïsa Julià, comissària de l’any Felicia Fuster, que inclou poemes d’Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils (1984), Aquelles cordes del vent (1987), I encara (1987), Versió original (1996), Sorra de temps absent (1998).

12h30 – LECTURA LLIURE DE POESIA  

Homenatge a la poesia a càrrec de Rosa Herraiz, amb la presentació de l’antologia poètica “Entre nosotras, el mar” (2020), un projecte en el que ha agermanat poetes cubanes, de Matanzas, i poetes vilanovines, entre les quals Teresa- Costa Gramunt, Blanca Deusdad, Dolors Juan Hill, Ester Astudillo, Anna Bertran, Raquel Casas, Agustina Moya, Francesca Calaf, Montserrat Lago, Manoli Álvarez, Cristina Grisolía i Luz Cassino.

Convit a la lectura lliure de poesia per part de totes les persones que vulguin posar-hi veu, amb creacions pròpies o d’altres poetes, espontànies i/o escollides.