Arts i Natura Festival, dies 11 i 12 d’octubre de 2019 a la Masia d’en Cabanyes

 

L’Arts i Natura festival permet a les famílies iniciar la temporada escolar amb inspiració i energia, entrant, durant dos dies, al món de les arts i la natura, la literatura, el teatre, la dansa i la música, amb jocs, espectacles i tallers que volen fomentar la creativitat, l’aprenentatge i la solidaritat. Tot plegat, sustentat en la descoberta del Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, a la Masia d’en Cabanyes.

Propostes culturals i educatives, participatives i solidàries, a l’Arts i Natura Festival trobareu activitats que s’han plantejat gràcies a la col·laboració d’entitats, teixit associatiu i persones del territori compromeses amb la cultura. També destaca per ser una proposta solidària, i així s’ha consolidat en els darrers anys, essent, l’altra novetat de la present edició, que el recapte del festival es destinarà al centre de recerca del càncer infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

 

Divendres 11 d’octubre / INAUGURACIÓ

Obra de Teatre: “CASA”  A càrrec deTracart, Aula d’Activitats Teatrals / Sessió: A les 21h, als jardins de la Masia d’en Cabanyes

Què empeny milions de persones a fugir de casa seva i jugar-se la vida per buscar una nova llar? A partir d’un projecte dut a terme per Tracart i el Consell Comarcal del Garraf en el que s’han unit teatre i cultura de pau , CASA és una obra de teatre creada a partir del material generat pels propis participants, joves de la comarca que han reflexionat i treballat amb diferents llenguatges escènics per a qüestionar el drama dels refugiats des de diferents punts de vista i sensibilitzar tant a espectadors com als propis actors, on la joventut hi té molt a dir.

 Dissabte 12 d’octubre

El dissabte, distribuïts entre els espais interiors i els jardins de la Masia d’en Cabanyes, podreu gaudir al llarg del dia de diferents propostes de tallers, activitats, contes, jocs, espectacles, que detallem a continuació: Descarregeu-vos el  Dossier d’informació aquí:  PROGRAMA

ATENCIÓ: Per qüestions  d’aforament, us demanem que feu les inscripcions corresponents omplint el següent FORMULARI que teniu en aquest enllaç.

 

Aquestes són algunes de les idees que sostenen Arts i natura Festival

 

LITERATURA, MÚSICA I ALTRES RELATS .- 12 activitats diferents per entrar en un món fantàstic, descobrint  l’escriptura i la il·lustració, compartint  contes i narracions, música, màgia, teatre i emocions.. para bé l’oïda, la vista i tots els sentits i deixar anar la imaginació.

 FER D’ARTISTES I GAUDIR DE LA NATURA .– Explorar la creativitat  de nens i nenes amb diferents propostes que  permetran experimentar i aprendre, gaudir de la natura i del nostre entorn, participant, jugant, creant, menjant, tocant, embrutant-nos… Viure i fer art  en família. Perquè tots som artistes i volem compartir art i creativitat . En aquest cas , les possibilitats són de realitzar  14 tallers

 CONÈIXER ELS CABANYES .- Diiferents propostes que us permetran conèixer, entendre i descobrir el segle XIX, el Romanticisme, els Cabanyes i la seva Masia, una casa- palauet i alhora espai agrícola de la nissaga, en la que els viatges, el col·leccionisme, la lectura, l’escriptura, la creació, l’art, la música, la ciència i l’amor per la natura eren molt presents…

EL COMPROMIS CIVIC I LA SOLIDARITAT .- El fons  econòmic que es recull de les aportacions de tots i totes al llarg de les edicions passades s’ha destinat a situacions de vulnerabilitat social o educativa  on nens i nenes, malauradament , en pateixen les conseqüències . Enguany hem decidit que  la recapte del festival es destinarà al centre de recerca del càncer infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Viure l’art i conviure a traves de les aportacions i propostes del teixit associatiu de la ciutat i comarca, persones compromeses amb la cultura que han volgut sumar-se, de nou , en aquesta iniciativa. Sumar complicitats i compartir.

Viure la Masia d’en Cabanyes, dinant a  la gespa com els romàntics o tastant el menú elaborat pels alumnes d’Hosteleria de l’Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, participant en jocs de descoberta i intriga….