Torna “Un dia en família, arts i natura festival” Arts, lletres, música, espectacles, tallers i natura als jardins de la Masia d’en Cabanyes”

El cartell  de   d’il·lustrador Sebastià Serra recull l’esperit de la Masia d’en Cabanyes i convida a descobrir-la i  viure-hi tota mena d’experiències en família.

Un any més, la Masia d’en Cabanyes proposa Un dia en família, Arts i natura festival. Art, lletres, música, espectacles, tallers i natura als Jardins de la Masia d’en Cabanyes. Una jornada amb la que s’obren les portes de la Masia a la ciutadania amb activitats infantils i per a tota la família, que apropa a descobrir la casa on va viure la família Cabanyes, la seva història i alhora gaudir d’aquest entorn privilegiat i que permet donar a conèixer les activitats que durant tot l’any el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes ofereix al públic infantil i familiar.

El cartell

L’il·lustrador Sebastià Serra ha dissenyat el cartell amb el qual ha sabut copsar l’esperit de la Masia i de l’activitat. El cartell mostra Manuel de Cabanyes, poeta romàntic representant dels inicis de la renovació poètica del Romanticisme al nostre país i que representa, per altra banda,  la globalitat de la família Cabanyes i el seu impacte cultural, econòmic i social a la ciutat i al país. També s’hi mostra la Masia d’en Cabanyes, obra arquitectònica singular, i un referent a Catalunya construïda pels Cabanyes sota els cànons del neoclassicisme, en un moment en el que encara pervivia de la tradició barroca i els jardins que l’envolten. Aquest es el patrimoni que es convida a descobrir en família.

Un projecte solidari

Un dia en família, art i natura festival  és  un projecte solidari i com en altres edicions es realitza amb un beneficiari final: l’Economat de Vilanova i la Geltrú. Així doncs, es podrà participar portant productes d’higiene personal o aliments, que recollirà la mateixa entitat a l’entrada o fent una aportació de 3€ per infant (a partir de 3 anys), que anirà destinada íntegrament a aquesta entitat.

Una proposta col·lectiva

Organitzada pel Consell Comarcal del Garraf aquesta jornada esta construïda gràcies a la col·laboració de persones, entitats i col·lectius de la comarca, com són la Xarxa de Biblioteques municipals de Vilanova i la Geltrú, el Consell Esportiu del Garraf, el Parc del Garraf – Diputació de Barcelona, Cheap Films, Grup Xarxa de Vilanova i la Geltrú, Lali Jasjeev Kaur de l’Associació Fem Unió, Eva Bolaño, Garraf Tallers L’Herència dels Grans, Roser Amela, Tracart, Aula d’activitats teatrals, la Samboneria, El Cep i la Nansa, Solmat Music Training Lab, el Mag Gómez i l’Isidre de Garraf Tallers, Conjunt de música antiga de l’Escola de Música Freqüències i els alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès – Escola d’Hosteleria de Sitges.

Les activitats

La jornada tindrà diferents ritmes que s’han estructurat en quatre blocs que permeten diferents nivells de participació: tallers en grups, tallers en família i individuals, tallers dirigits i espectacles i contes.


Programa


Activitats i tallers

VISITA LLIURE AL CIRMAC 

Descobriu el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes, al vostre ritme.

GOYA A LA MASIA

Descobriu els “Disparates” de Goya que es conserven a la Masia, els seus enigmes i significats!

UN VIATGE EN EL TEMPS 

Un joc de pistes, per a explorar el CIRMAC en família. Trobareu curiositats, aprendreu i gaudireu d’una visita diferent!

LECTURES COMPARTIDES AL JARDÍ (Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú)

Coixins i contes, il·lustracions i relats. Un espai compartit de lectures, per a tots i totes.

PUNTS DE LLIBRE DE LA MASIA

Des de petites obres d’art a vetes i cintes de colors, n’hi ha de tota mena. A la Masia en podrem crear de ben singulars a partir de diferents materials.

CONVERTEIX-TE EN UN PINTOR ROMÀNTIC

Els infants es convertiran en petits pintors i pintores del Romanticisme!

JOC- CURSA D’ORIENTACIÓ EN FAMÍLIA  (Consell Esportiu del Garraf)

Gaudiu del bosquet de la Masia amb aquest joc d’orientació, a la recerca de fites i enigmes!

EL SALÓ DELS JOCS  (Xavi Socias, Cheap Films)

Tria una taula, tira els daus, reparteix cartes i endinsa’t en móns fantàstics!

VOLS QUE ET MAQUILLEM?  (Grup Xarxa de Vilanova i la Geltrú)

Un taller de maquillatge per a veure cares ben originals!

DIBUIXA EL TEU ESPECTACLE FAVORIT  (Grup Xarxa de Vilanova i la Geltrú)

A dins del teatret nens i nenes podran imaginar o recordar el seu espectacle favorit, tot pintant i dibuixant.

ANELLAMENT D’OCELLS  (Parc del Garraf – Diputació de Barcelona)

Descobrirem de ben a prop els ocells que passen per la Masia i els anellarem!

IOGA EN FAMÍLIA   (Lali Jasjeev Kaur de l’Associació Fem Unió)

A través d’un conte i de música ens endinsarem en el món del ioga, grans i petits.

LA LLIBRETA DEL POETA CABANYES  (Garraf Tallers L’Herència dels Grans)

Farem llibretes, per escriure i crear, cadascú al seu estil, amb paper, tisores i elements naturals com els que podem trobar als jardins del masia.

UN MERCAT COM ELS D’ABANS  (Eva Bolaño)

Com eren els mercats de fa 200 anys? Descobrirem com eren les parades de fruita i verdura, tot fent un taller amb pasta per modelar.

ELS VENTALLS DE LA MASIA  (Garraf Tallers L’Herència dels Grans)

Els ventalls, al llarg del segle XIX, es decoraven i a voltes foren veritables peces de museu. En aquest taller en decorarem!

UNA POSTAL DE LA MASIA  (Roser Amela)

Crearem obres úniques i irrepetibles! Farem estampació amb la tècnica del monotip.

LES MUSES DEL MUSEU  (Tracart, Aula d’activitats teatrals)

Les muses de la inspiració romàntica ens guiaran per la masia, fent-nos descobrir els seus secrets…

FEM SABÓ  (Sílvia Font, la Samboneria)

En aquest taller farem sabó i en coneixerem una mica la seva història i virtuts.

Contes, música i màgia. Els espectacles! 

POTETES DE SUCRE  (El Cep i la Nansa – A càrrec de Rosmarí Torrens, Amparo Carnero i Estel Villaronga)

Un recull de poemes petits i delicats. A  través de diferents animalons descobrirem  emocions, sensacions i sentiments, tot plegat acompanyat d’un violí. Un conte escrit per Rosmarí Torrens i il·lustrat per Marta Barbal.

LES AVENTURES DELS CABANYES  (Solmat Music Training Lab – A càrrec de Mercè Mateo i Oliver Solano)

Conte musicat sobre les aventures d´en Josep Anton de Cabanyes. Mitjançant els sons i ritmes creats pel públic assistent reviurem un dels seus interessants viatges.

LA MÀGIA DE LA MASIA  (A càrrec del Mag Gómez de l’Isidre de Garraf Tallers)

L’isidre i en Vicenç són uns enamorats de la màgia. Un és gran i l’altre jove. Entre els dos ens faran un espectacle de màgia especial, i potser ens explicaran algun truc.

LA MÀGIA DELS COLORS  (El Cep i la Nansa – A càrrec de Montse Panero)

A través dels colors de la seva roba, la Mariana imaginava autèntiques històries i aventures on es convertia en diferents personatges…Un conte escrit per Ricardo Alcántara i il·lustrat per Sebastià Serra.

UN VIATGE MUSICAL AL SEGLE XVIII  (Conjunt de música antiga de l’Escola de Música Freqüències)

Un viatge sonor al segle divuit a través de dues flautes de bec i un teclat,  a càrrec dels alumnes de l’escola de música Freqüències, Clara Coromines, Paula Heredero i Pau Peñaranda.

El jardí per tots i totes. Dinem a la gespa

Al migdia, les famílies podran dur el seu dinar i seure a la gespa de la Masia, on els més petits podran córrer i jugar o gaudir del servei de bar i restauració que oferiran els alumnes de l’Institut Joan Ramon Benaprès – Escola d’Hostaleria de Sitges amb una proposta basada en la cuina de proximitat amb àpats senzills i saludables.

Informacions

Enguany, “Un dia en Família, festival d’arts i natura” se celebrarà el dissabte 7 d’octubre. La Masia estarà oberta entre les 10 i les 19h i es podrà anar en bicicleta, a peu o en cotxe, ja que la Masia d’en Cabanyes disposa de zona d’aparcament i aparca bicis.

A més, enguany coincideix amb les Jornades Europees de Patrimoni, que porten el lema ‘Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats’ i amb la qual el Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes també hi participarà amb diferents propostes culturals per donar a conèixer el llegat de la família Cabanyes.

A efectes de previsió d’aforament trobareu el formulari d’inscripció prèvia al web www.masiadencabanyes.cat. Així mateix, alguns tallers i activitats dirigides consten d’uns horaris i aforament limitat i s’hauran de fer les inscripcions el mateix matí abans del seu inici.

Al ser una jornada que es realitza en bona part a l’aire lliure, en cas de pluja quedarà anul·lada i es buscarà una altra data per a realitzar-la.

Per a més informació podeu consultar http://masiadencabanyes.cat/