Tres peces de la Masia d’en Cabanyes inicien el seu procés de restauració

Dins la línea de conservació del llegat dels Cabanyes que porta a terme el Consell Comarcal del Garraf, tres noves peces inicien el seu procés de restauració. Es tracta de tres quadres de petit format amb retrats de Josep Maria de Cabanyes, Josep Anton de Cabanyes i una tercera figura sense identificar. Aquestes peces estan exposades a l’habitació del poeta Cabanyes, però estan malmeses pel pas del temps i requereixen una intervenció de millora.

El procés de restauració compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de Museus Locals i serà coordinat per TdArt, empresa especialitzada en la conservació d’obres d’art i patrimoni en general. La restauració consisteix a frenar el deteriorament dels quadres, tot respectant la petjada deixada pel pas del temps.

Al llarg d’aquests darrers anys el Consell Comarcal del Garraf ha fet diverses restauracions per la millor conservació de les peces del llegat de la família Cabanyes. Recentment s’han restaurat quatre peces de l’habitació d’Alexandre de Cabanyes –obres de paper i marcs de fusta-, dues cadires Isabelines de fusta de caoba i tapisseria i quatre aquarel·les de Josep Anton de Cabanyes, que són representacions femenines al·legòriques a les estacions de l’any. Aquestes restauracions van rebre el suport del Centre de Restauracions de Béns Mobles de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya.

També han estat restaurats recentment els dotze gravats de Goya, després de la seva autentificació per part de la catedràtica Rosa Vives. En aquest cas la restauració ha anat a càrrec de Liber Restauro, empresa especialitzada en conservació i restauració d’obres sobre paper.