Visita temàtica “El paisatgisme de Joaquim de Cabanyes”

Joaquim de Cabanyes

“Joaquim de Cabanyes pintat per Alexandre de Cabanyes”


El proper dissabte 24 de maig a les 12h, dins el programa de visites temàtiques, es durà a terme la visita ”El paisatgisme de Joaquim de Cabanyes”, a càrrec d’Estel Adell.

Adell, historiadora de l’art, des dels inicis de la seva carrera s’ha interessat i ha estudiat l’obra de Joaquim de Cabanyes, segurament una de les persones menys conegudes de la nissaga Cabanyes.

Joaquim de Cabanyes (1799-1876), germà del poeta Manuel, va ser militar i pintor. La seva activitat es va desenvolupar de forma paral·lela a la seva carrera militar. Va anar destinat a diferents llocs, com Barcelona, Maó i València. L’any 1829 va iniciar l’activitat docent al Col·legi d’Artilleria d’Alcalà d’Henares, on va coincidir amb el seu oncle Josep Maria.

La Cova

“Les coves d’Artà”, Joaquim de Cabanyes

Després d’altres periples, va anar a la guerra del Marroc per voluntat del general Prim. En els últims destins, com a coronel des de 1844,  Joaquim es va poder dedicar a la pintura. Va ser influït per l’escola de Barbizon i pel seu amic Martí Alsina. Va ser un destacat pintor de paisatges romàntics, en especial de Mallorca i del Garraf.

A la planta noble de la Masia d’en Cabanyes es conserva la col·lecció pictòrica de la família, que inclou algunes de les obres de Joaquim de Cabanyes, que han merescut un alt reconeixement per part de la critica.

Visites temàtiques a la Masia d’en Cabanyes 2014